Lihapullat ovat arjen herkkuruokaa! Lue vinkit suosikkiruokalajin valmistamiseen ja nappaa paras lihapullaohje.
Erilaiset jauheliharuoat maistuvat suomalaisille vuodesta toiseen. Yksi koko perheen arkiruokasuosikeista on tietysti lihapullat. Perinteisten lihapullien ohje on todella yksinkertainen. Tiettyihin seikkoihin sekä lihapullien raaka-aineissa että valmistuksessa on silti syytä kiinnittää huiomiota, mikäli haluaa mahdollisimman herkullisen lopputuloksen.
Mikä jauheliha lihapulliin?
Ei ole aivan samantekevää, mistä jauhelihasta valmistat lihapullat, ja mikä jauhelihaversio puolestaan kannattaa valita keittoon. Jauhelihan rasvapitoisuus on olennainen seikka ruokaa valmistettaessa.
Lihapulliin kannattaa valita tarpeeksi rasvainen jauheliha. Liian vähärasvaisella jauhelihalla lopputulos on yksinkertaisesti kuiva. Lihapullista tulee meheviä esimerkisi nauta-sikajauhelihaan tai sika-nautajauhelihaan valmistettuna. Myös rasvaisempi naudan jauheliha toimii. Jauhelihan rasvaprosentin kannattaisi siis olla noin 17–22 prosenttia lihapullia valmistaessa.
– Pointtina on se, että lihapullataikinassa pitää olla rasvaa. Lihapulla on silloin kivempi paistaa, kivempi muotoilla ja ennen kaikkea se on paremman makuista, MTV:n ruokaohjelmistakin tuttu kokki Kari "Kape" Aihinen on neuvonut.
Luksusversion lihapullista saa käyttämällä esimeriksi karitsan jauhelihaa.

