Asiantuntija kannustaa panostamaan lihapullien valmistuksessa lihan laatuun ja taikinan käsittelyyn.
Katso videolta resepti lihapulliin ja helppoon kastikkeeseen.
Lihapullat ovat yksinkertaista arkiruokaa, joiden valmistuksessa ei voi mennä metsään. Ammattilaisen mukaan tavallisten ja todella herkullisten lihapullien valmistus eroaa kuitenkin merkittävällä tavalla toisistaan.
Lihapullaexpertin titteliä kantava newyorkilainen Donatella Arpaia paljastaa nyt tärkeimmät vinkit mehukkaiden lihapullien valmistukseen.
1. Valitse hyvälaatuista lihaa ja sekoita se hyvin
Jauheliha on suhteellisen edullinen raaka-aine, joten sen kanssa ei kannata kitsastella. Arpaia kertoo itse käyttävänsä lihapullissaan naudan ja vasikan sekoitusta, mutta tärkeintä on valita antibiootti- ja hormonivapaa liha.
Kun liha on valittu, seuraava askel on upottaa kädet kirjaimellisesti taikinaan.
– Ihmiset eivät yleensä sekoita sitä riittävästi. Sinun kannattaa yhdistää ainesosat käsin ja sekoittaa taikinaa viiden minuutin ajan, kunnes se on tasaista, Arpaia kertoo.

