Ethän lisää korppujauhoja lihapullataikinaan? Tyypillinen moka voi pilata maun ja rakenteen

lihapullat
Shutterstock

Asiantuntija kannustaa panostamaan lihapullien valmistuksessa lihan laatuun ja taikinan käsittelyyn. 

Katso videolta resepti lihapulliin ja helppoon kastikkeeseen.

Lihapullat ovat yksinkertaista arkiruokaa, joiden valmistuksessa ei voi mennä metsään. Ammattilaisen mukaan tavallisten ja todella herkullisten lihapullien valmistus eroaa kuitenkin merkittävällä tavalla toisistaan.

Lihapullaexpertin titteliä kantava newyorkilainen Donatella Arpaia paljastaa nyt tärkeimmät vinkit mehukkaiden lihapullien valmistukseen.

1. Valitse hyvälaatuista lihaa ja sekoita se hyvin

Jauheliha on suhteellisen edullinen raaka-aine, joten sen kanssa ei kannata kitsastella. Arpaia kertoo itse käyttävänsä lihapullissaan naudan ja vasikan sekoitusta, mutta tärkeintä on valita antibiootti- ja hormonivapaa liha.

Kun liha on valittu, seuraava askel on upottaa kädet kirjaimellisesti taikinaan.

– Ihmiset eivät yleensä sekoita sitä riittävästi. Sinun kannattaa yhdistää ainesosat käsin ja sekoittaa taikinaa viiden minuutin ajan, kunnes se on tasaista, Arpaia kertoo.

2. Käytä oikeaa leipää, älä korppujauhoja

Korppujauhot tekevät ammattilaisen mukaan lihapullataikinan painavaksi, jonka vuoksi taikinaan kannattaakin käyttää mieluummin vedessä pehmennettyä leipää. 

Revi vaalea leipä paloiksi ja upota veteen noin viideksi minuutiksi. Kun leipäpalat ovat lionneet riittävästi, purista niistä ylimääräinen vesi ja sekoita taikinan joukkoon.

3. Paista pannulla, älä uunissa

Uunissa paistaminen on yleisin tapa valmistaa lihapullia, mutta sen sijaan Arpaia kannustaa valmistamaan pullat pannulla. Vaikka pannulla öljyssä paistaminen ei ehkä olekaan se kaikkein terveellisin tapa, tämä antaa pullille kauniin ruskea ja rapean pinnan.

4. Anna paistua rauhassa

Kun lihapullia paistetaan pannussa, niitä ei saisi mennä kääntelemään liikaa, vaan paras lopputulos syntyy maltilla. Kun lihapullat on laitettu pannuun, niiden tulisi antaa paistua rapeiksi ja kääntää vasta sitten, kun toinen puoli on paistunut kunnolla.

5. Odota kastikkeen kanssa

Vaikka mielesi tekisi kuinka upottaa lihapullat heti paistamisen jälkeen kastikkeeseen, odota hetki. Se on vaivan arvoista!

– Laita ne kastikkeen joukkoon puoli tuntia ennen tarjoilua. Jos laitat ne kastikkeeseen liian aikaisin, ne rikkoutuvat ja menettävät vaivalla saavutetun rapeuden, lihapullaexpertti toteaa.

Lähde. Today

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja