Suosituimmat blogipostaukset 2018 + sometilastot

Olipa taas vuosi! Jo monena vuonna olen pysähtynyt joulukuussa miettimään, tuliko tänä vuonna nautittua paremmin kuin koskaan aiemmin. Niin nytkin.

Helpoiten mieleen palautuvat reissut. Vuonna 2018 tuli juhlittua 100-vuotiasta Viroa paikan päällä Tallinnassa, kierrettyä Rheinhessenin viinitiloja, ihastuttua Madridiin ja koluttua läpi Rooman kulinaarista antia. Kotimaassa oli upeaa huomata, miten laadukas tekeminen ruoan, juoman ja ravintoloiden saralla leviää hurjaa vauhtia joka puolella Suomea. Siitä esimerkkinä vaikka Kajaanin Anorak, Sastamalan Tyrvään Pappila ja Järvenpään Sesonki Gastro Bar. Kovasti trendaavasta craft-hengestä sai makua mm. tamperelaisilta pientuottajilta.

Jälleen on mielenkiintoista nähdä, mikä teitä lukijoita tänä vuonna kiinnosti. Ja kiinnostipa teitä jälleen paljon. Suosituimpien blogipostausten listassa on mukana vanhoja suosikkireseptejä, jotka jauhavat vuodesta toiseen Google-hakujen kärjessä ko. ruokalajia etsiessä. Mukaan on saatu myös uusia hittireseptejä, joista tervehdin erityisellä ilolla lohipastaa. Se on helppoudessaan huikean hyvä. Peltilihapiirakka alkaa kolkutella jo 200 000 klikin rajaa.

SUOSITUIN POSTAUS tänäkin vuonna listaa Tampereen parhaat ravintolat, ruokakohteet ja ruoat. Sille kertyi vuoden alusta tähän päivään 57 866 lukukertaa 41 626 eri lukijalta. Oispa kiva tietää, moniko lähti sen pohjalta Tampereelle herkuttelemaan. Edellisen vuoden listaus nousi sekin kärkikahinoihin ja on kerännyt nyt yhteensä noin 75 000 klikkiä. Sadantonnin haamurajan ovat vuosien varrella ylittäneet ”naimalasagne” eli munakoisolasagne, Pasta Carbonara, Farangin karamellipossu, peltilihapiirakka ja vuoden 2015 ravintolalistaus. Mistähän muotoutuu uusi suosikkiresepti?

SOME. Huhut Facebookin kuolemasta ovat vahvasti yliampuvia. Kuluneena vuonna olen postannut Sivumaun Facebook-sivulle liki 3000 postausta, joista jokaista on näytetty keskimäärin 3900 kertaa seuraajamäärän ylitettyä hetki sitten 7000 hlöä. Ns. sitoutumisia on kertynyt 60 per jokainen postaus. Rahaa olen käyttänyt julkaisujen mainostamiseen vuoden aikana alle satasen. Instagramin algoritmin vaihdos muutti hiukan kuvioita tänä vuonna, mutta hyvin on sielläkin pysytty hengissä, vaikka turhan harvoin sinne postaankin toisin kuin bloggaajakollegat. Sen sijaan Instagramin Storiesia päivitän joka päivä, joten tervetuloa kurkkimaan kulissien taakse! Ja muista myös Twitter.

KIITOS. Kaikki nämä luvut ovat teidän tekosia, nöyrin kiitos siitä. Sivumaun some-lukemat jättävät joka viikko taakseen ruokajättejä SomeIndex-listalla ja hengaa palkintopallilla moninkertaisesti enemmän FB-seuraajia haalineiden bloggaajien kesken Brandsome-listalla. Olette aktiivisesti päivittäin mukana keskustelemassa, väittelemässä, kyselemässä ja kiittämässä ja luotte paitsi hyvää henkeä, myös pirunmoisia some-lukuja. Yllättävän moni ottaa minuun nykyisin somen kautta yhteyttä, mikä on ollut virkistävää. Raflasuosituksia Tampereelle jaan taas alkuvuodesta, joten pysykää linjoilla.

TOP 10 BLOGIPOSTAUKSET 2018

1. Tampereen parhaat ravintolat ja ruoat 2018
(57 866 klikkiä / 41 626 uniikkia)

Sivumaun Facebook-tilastot
1.1. – 11.12.2018

Seuraajia: 7063
Postauksia 2969
Orgaaniset näytöt: 11 394 076 kpl
Tavoitettu ka. päivässä: 8 540 hlöä
Näyttöjä per postaus: 3866 hlöä
Reaktiot: 148 221
Kommentteja: 25 624
Jakoja: 6 938
Sitoutuneita per postaus: 61 hlöä

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat