Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pikaruokaa: Marsala-kana

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 20.03.2012 15:46

Helppo, supernopea ja mielettömän maukas klassikko arkea tai vähän fiinimpääkin hetkeä juhlistamaan. Teet ruoan alusta loppuun puolessa tunnissa. Ja siis kotikokin puolituntisessa, ei Jamie Oliverin.

Ruokalajin sydän on väkevä Marsala-viini. Se on kokenut kovia 1800-luvun kukoistuksensa jälkeen. Viime ajat ovat murjoneet Marsalan suosion pohjalukemiin meillä ja maailmalla. Alkossa laatuja löytyy tasan yksi. Se on sääli, koska Marsala on loistava juoma niin lasissa kuin lautasella. Alkon ainokainen, Martinez Marsala Superiore Riserva Dolce, on makeaa laatua, dolcea ja toimii siten jälkkärin kyljessä tai pelkästään herkutellen. Kuiva versio, secco, on mahtava aperitiivi. Omasta pullosta kuluu yleensä 2/3 ruoanlaittoon ja leivontaan - toisinaan kokonaan. Katkerana katselinkin italialaisessa marketissa vastaavaa viiniä myytävän vitosella (Alkossa 15 €). Nappasin mukaan.

Pollo al Marsala on italialaisklassikko, jota en ole päässyt vielä paikanpäälle maistamaan. Pannulle se on päätynyt muutaman kerran hieman eri muunnoksin. Yleensä herkkusienien ja parmankinkun kera, viime kerralla spontaanin mieliteon myötä ilman. Persiljakin korvattiin basilikalla. Rustiikkisemman version saat korvaamalla prosciutton pekonilla. Kylkeen ei italialaiseen tapaan välttämättä tarvitse mitään, mutta salaatit ja vaikka risotto toimivat mainiosti.

Marsala-kana

neljälle

4 broilerin rintafileetä

vehnäjauhoja, leivitykseen

2 dl Marsala-viiniä

0,5 dl oliiviöljyä

2 salottisipulia hienonnettuna

3 siivua parmankinkkua, ohueksi viipaloituna

4 dl herkkusieniä, viipaloituna

2 rkl voita

1 dl kanalientä

0,5 dl silopersiljaa, silputtuna

suolaa

pippuria

Laita kanafileet leikkuulaudalle, laita päälle kelmua ja nuiji ohueksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Pyörittele jauhoissa. Ravista ylimääräiset jauhot pois.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lisää öljy. Paista kanafileitä 4-5 min kummaltakin puolelta sen verran, että saat niihin kullankeltaisen värin. Yritä kääntää kanaa vain kerran pannulla, ettei kuori varise pannulle. Mikäli kaikki fileet eivät mahdu kerralla pannuun, paista osissa. Nosta fileet lautaselle ja pidä lämpimänä. Vähennä lieden lämpöä ja laita pannulle parmankinkkusuikaleet ja paista niitä minuutin verran. Lisää sipuli, sienet ja 1 rkl voita ja paista muutama minuutti, kunnes sipuli alkaa kuultaa läpi. Lisää Marsala ja anna kiehahtaa alkoholin haihtuessa samalla pois. Lisää kanaliemi ja anna kiehua minuutin pari, kunnes kastike hiukan saostuu. Lisää kanafileet ja anna niiden lämmetä kastikkeessa. Nosta fileet lautasille, kaada kastiketta päälle ja ripottele persiljasilppua koristeeksi.

MTV Oy, All rights reservedMTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Paistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksiPollo alla Romana - kanaa roomalaisittainCroque Monsieur - joulun tähteiden herkkusijoituspaikkaLasagne alla bolognese - paras maistamaniYön yli hautunut vorschmackAnkankoipea appelsiinikastikkeessa appelsiinilla maustetun risoton kera
klassikkokotipikaruokaMarsala-kanaresepti

Tuoreimmat aiheesta

klassikko
  • 02.10.201617:45
    alkupala

    Paistetut vihreät tomaatit - raakileista herkuksi

  • 10.01.201617:55
    broileri

    Pollo alla Romana - kanaa roomalaisittain

  • 25.12.201510:12
    Croque Monsieur

    Croque Monsieur - joulun tähteiden herkkusijoituspaikka

  • 02.09.201521:45
    bechamel

    Lasagne alla bolognese - paras maistamani

  • 31.08.201418:10
    lammas

    Yön yli hautunut vorschmack