Buffalo Wings - parhaat jenkkisiivet kotikonstein

MTV Oy, All rights reserved

Chicken wingsit ovat Tampereen paikallisruokaa mustamakkaran ohella. Siipiraflojen paremmuudesta jaksetaan väitellä loputtomiin. Olen tehnyt siipiä muutaman kerran ja aina huomannut, että tämäkin laji on parempaa itse tehtynä. Ja helppoa!

Siivet kantavat mättöruoan leimaa, mutta ne voivat maistua myös todella fresheiltä ja esim. korealainen twisti nostaa lajin uusiin sfääreihin. Tällä kertaa menin kuitenkin perusteisiin ja Buffalon tapaan fritattuun klassikkoon. Näiden kokeilujen myötä alan suhtautua nihkeästi siipiravintoloihin. Taso on yllättävän heikko, vaikka kuinka tamperelaiset polleina niistä meuhkaavat. Mielikuvituksetonta mättöä ilman luovuuden tai vaivannäön häivää. Jos et usko, niin testaa näitä rapsakan meheviä namupaloja. Se on toki eri asia, jos et uskalla…

Buffalo Wings ja sinihomejuustodippi 800 g broilerinsiipiä

5 dl piimää

2 dl vehnäjauhoja

2,5 dl korppujauhoja

2 tl savustettua paprikajauhetta

1 tl cayennepippuria

1 tl chilirouhetta

2 tl suolaa

2,5 dl Srirachaa tai muuta chilisoosia

3 valkosipulinkynttä

3 rkl hunajaa

150 g voita

1 l kasviöljyä friteeraamiseen, esim. maapähkinä- tai auringonkukkaöljyä

Sekoita kulhossa vehnä- ja korppujauhot, suola, cayenne, chilirouhe ja paprika. Kaada piimä toiseen kulhoon. Dippaa siivet piimään ja pyöräytä sen jälkeen jauhoseoksessa. Laita siivet lautaselle ja lautanen jääkaappiin tunniksi. Näin kuorrute pysyy paremmin kiinni paistettaessa ja kana kerää makua.

Laita kattilaan chilikastike, hienonnettu valkosipuli, hunaja ja voi. Lämmitä miedolla lämmöllä ja anna ainesten sulaa sekaisin ja hiljalleen porista muutama minuutti. Maista ja mausta sopivan tuliseksi.

Kuumenna frittiöljy 190 asteeseen (ei saa kivuta 200 asteeseen tai voi tulla kuumat paikat). Paista siipiä 10 min tai kunnes näyttävät kullanruskean herkullisilta. Nosta öljystä talouspaperin päälle. Voit iskeä siivet suoraan chilisoosiin ja pyöräyttää tai tarjoilla soosin dippinä. Tarjoile herkku sinihomejuustodipin, varsisellerin, porkkanatikkujen ja liian kylmän oluen kera.

Sinihomejuustodippi

1 dl ranskankermaa

1 dl piimää

n. 125 g sinihomejuustoa

0,5 dl majoneesia

1/2 sitruunan mehu

suolaa

pippuria

Sekoita ainekset kunnolla keskenään. Maista ja mausta mieleiseksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!