Munakoisolasagne - saattaa aiheuttaa avioliittoja!

MTV Oy, All rights reserved

Kutsuin nykyisen vaimoni neljänsillä treffeillä luokseni syömään. Olin kokannut munakoisolasagnea jo pari kertaa aiemmin, joten homma oli kasassa. En edes ajatellut, että kyseinen ruoka on kasvisruokaa, mutta extrapisteethän siitä ropisi huomaamatta. Ja mikä jottei, ruoka on kevyttä, täynnä makua olevaa comfort foodia (ei kuitenkaan laihiskamaa). Haudutettu herkku, joka maistuu silti freshiltä ja jota jaksaisi ahmia vielä kerran lisää. Mutta muista - kannattaa tarjota vain tositarkoituksella...

Munakoisolasagne tomaattikastiketta, kts. alla

2 isoa munakoisoa (á 500 g)

2 palloa mozzarellaa

1 puntti basilikaa

2 dl täysmaitoa

lasagnelevyjä

parmesaania

suolaa

Tomaattikastike: 2 sipulia silputtuna

2-3 valkosipulinkynttä silputtuna

loraus oliiviöljyä

2 tlk tomaattimurskaa

2 tl oreganoa tai basilikaa

ripaus sokeria tai hunajaa

suolaa

pippuria

Itketä munakoisot eli leikkaa ne puolen sentin viipaleiksi ja sirottele niiden päälle suolaa ja anna niiden levätä ainakin 30 min. Valmista sillä välin tomaattikastike. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Kuivaa suola ja pinnalle kertynyt neste talouspaperilla ja asettele viipaleet pellille leivinpaperin päälle. Laita pelti uuniin noin 20 minuutiksi tai kunnes munakoisot ovat saaneet hieman väriä.

Ota esiin uunivuoka ja levitä pohjalle ohut kerros tomaattikastiketta. Pane kerroksittain munakoisoviipaleita ja ohueksi viipaloituja mozzissiivuja, karkeaksi suikaloitua basilikaa, tomaattisoosia ja lasagnelevyjä. Ylimmän kerroksen täytyy olla tomaattikastiketta. Kaada sitten varovasti maito vuokaan reunoja pitkin, ei tomaattisoosin päälle. Ripottele lopuksi päälle parmesaania. Paista lassea 200-asteisessa uunissa noin 40 min.

Tomaattikastike: Freesaa ensin sipuleita ja valkosipuleita öljyssä. Kaada sekaan tomaattimurska. Mausta oreganolla tai basilikalla, hunajalla/sokerilla, suolalla ja pippurilla. Anna kiehahtaa ja keitä kastiketta 20 min. Sekoita silloin tällöin.

Huom! Lasagnen jokaisen osan täytyy maistua yksistäänkin jo hyvältä ja maukkaalta eli tarkista maku ja etenkin oikea suolaisuus (ts. ei pihdata sen kanssa).

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!