Simppeli niksi, joka nostaa guacamolen aivan uudelle tasolle –näin avokadoille kannattaa tehdä!

grillattu avokado
Shutterstock

Jos et ole vielä kokeillut grillata avokadoa, tee se tänä kesänä ja hyödynnä hieman savuista makua guacamolessa.

Grillattu guacamole kuulostaa monimutkaisemmalta kuin onkaan. Käytännössä avokadodipin valmistamiseen tulee vain yksi työvaihe lisää: avokadojen grillaaminen. Jos sinulla ei ole grilliä, voit kypsentää avokadot myös paistinpannulla.

Lopputulokseen tulee hieman savuinen ja runsas maku sekä silkkisen sileä rakenne.

The Kitchnin reseptistä riittää 2–4 henkilölle ja se valmistuu 20 minuutissa. Voit maustaa guacamolen runsaammin valkosipulilla ja punasipulilla tai luottaa pelkästään limemehuun, suolaan ja pippuriin.

Grillattu guacamole (2–4 annosta)

Oliiviöljyä
4 kypsää avokadoa (ei ylikypsää)
puolikkaan limen mehu
suolaa
mustapippuria
n. 1 dl korianteria hienonnettuna
½ punasipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna

Lämmitä kaasu- tai hiiligrilli miedolle lämmölle. Öljyä ritilää hieman.

Puolita avokadot varovasti pituussuunnassa ja poista niistä kivi sekä kuori. Voitele avokadon puolikkaat kevyesti öljyllä.

Aseta avokadot grilliin leikkauspinta alaspäin. Grillaa kannen alla, kunnes avokadon puolikkaat ovat lämmenneet ja niissä näkyy grillauspinta (noin 5 minuuttia per puoli). Tarkkaile avokadoja, jotta ne eivät kypsene liikaa tai pala, eri grilleissä valmistus saattaa kestää eri aikoja.

Siirrä avokadot suureen kulhoon ja anna niiden jäähtyä hieman. Muussaa haarukalla ja sekoita joukkoon limemehu ja mausteet.

Tarjoile välittömästi esimerkiksi itse tehtyjen nachojen kanssa.

Lähde: The Kitchn 

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja