Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Superhyvä guacamole hurmaa pehmeydellään – tämän jälkeen et enää koskaan osta klassikkodippiä valmiina

Shutterstock
Julkaistu 09.02.2019 13:59

Emmi Niiniaho

Klassikkodippiä ei kannata ostaa valmiina vaan valmistaa se mieluummin itse. Herkulliseen guacamoleen tarvitset vain viisi ainesosaa ja kymmenen minuuttia aikaa.

Pääkuvan videolla on resepti omatekoiseen pestoon.

Jokaisella on oma versionsa guacamole-reseptistä. Avokadodippi sisältää perinteisesti sipulia, korianteria, tomaattia ja chiliä. Rohkeimmat ja kokeilunhaluisimmat saattavat lisätä seokseen jopa herneitä, pekonia tai hedelmiä.

Lue myös: Käsitteletkö sinäkin näitä hedelmiä aivan väärin?

Jos haluat miellyttää suuren joukon makunystyröitä, kannattaa pitäytyä perinteisemmässä reseptissä. Korianterikin jakaa niin vahvasti mielipiteitä, että sitä kannattaa korkeintaan silputa hieman erilliseen astiaan.

Kitchn-sivuston ruokatoimittaja Joe Lingemanin mukaan täydellinen guacamole sisältää viittä ainesta: avokadoja, limeä, punasipulia, jalapenoa ja valkosipulia – josta tehty tahna on tämän reseptinen salaisuus. Valkosipulitahnan maku on hieman hennompi ja vähemmän pistävä, kuin raaka valkosipuli.

Dipin tekeminen on superhelppoa, eikä siihen mene kuin kymmenisen minuuttia.

Guacamole (noin 6 dl valmista dippiä)

2 isoa valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
4 kypsää avokadoa
0,6 dl limemehua
0,6 dl pieneksi silputtua punasipulia (eli noin puolikas pieni punasipuli)
2 rkl hienoksi silputtua jalapenoa ilman siemeniä (eli noin yksi pieni jalapeno)

guacamoleShutterstock

Tee ensiksi valkosipulitahna. Pilko valkosipulin kynnet ja ripottele niiden päälle suolaa. Pitäen kiinni veitsen tylpästä puolesta, painele pilkottua valkosipulia sellaisessa kulmassa, että saat muussattua silppua hienoksi tahnaksi. Kokoa silppu takaisin kekoon ja toista, kunnes valkosipulista on muodostunut tahnaa. Siirrä tahna kulhoon odottamaan.

Leikkaa avokadot auki ja poista niistä siemenet. Lusikoi hedelmäliha samaan kulhoon valkosipulitahnan kanssa. Lisää kulhoon limemehu ja punasipuli ja sekoita joko haarukalla tai perunasurvimella, saadaksesi haluamasi rakenne.

Sekoita joukkoon pilkottu jalapeno ja tarjoile heti.

Lähde: Kitchn  

Lisää aiheesta:

Kokki paljastaa, miten guacamole pitäisikin oikeasti tehdä: "Ei tullut mieleenikään..."Meksikolaiskokin supersuosittu guacamole on maailman parasta: Näin avokadoklassikko pitäisikin oikeasti tehdäTämä äärimmäisen helppo leipäresepti jokaisen tulisi osata – kiistaton klassikkoSimppeli niksi, joka nostaa guacamolen aivan uudelle tasolle –näin avokadoille kannattaa tehdä!Lahmacun-vegeburgeriTerveyspommi hyötykäyttöön! Neljä mahtavaa tapaa käyttää greippiä ruoanlaitossa – löydä oma suosikkisi
RuoanlaittoGuacamoleAvokadoRuokaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • 09:42
    Ruoka

    Sikke Sumarilta tärkeä muistutus oliiviöljyn käytöstä: "Mitä ne ihmiset luulevat?"

  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta