Superhyvä guacamole hurmaa pehmeydellään – tämän jälkeen et enää koskaan osta klassikkodippiä valmiina

guacamole
Shutterstock

Klassikkodippiä ei kannata ostaa valmiina vaan valmistaa se mieluummin itse. Herkulliseen guacamoleen tarvitset vain viisi ainesosaa ja kymmenen minuuttia aikaa.

Pääkuvan videolla on resepti omatekoiseen pestoon.

Jokaisella on oma versionsa guacamole-reseptistä. Avokadodippi sisältää perinteisesti sipulia, korianteria, tomaattia ja chiliä. Rohkeimmat ja kokeilunhaluisimmat saattavat lisätä seokseen jopa herneitä, pekonia tai hedelmiä.

Jos haluat miellyttää suuren joukon makunystyröitä, kannattaa pitäytyä perinteisemmässä reseptissä. Korianterikin jakaa niin vahvasti mielipiteitä, että sitä kannattaa korkeintaan silputa hieman erilliseen astiaan.

Kitchn-sivuston ruokatoimittaja Joe Lingemanin mukaan täydellinen guacamole sisältää viittä ainesta: avokadoja, limeä, punasipulia, jalapenoa ja valkosipulia – josta tehty tahna on tämän reseptinen salaisuus. Valkosipulitahnan maku on hieman hennompi ja vähemmän pistävä, kuin raaka valkosipuli.

Dipin tekeminen on superhelppoa, eikä siihen mene kuin kymmenisen minuuttia.

Guacamole (noin 6 dl valmista dippiä)

2 isoa valkosipulinkynttä
1 tl suolaa
4 kypsää avokadoa
0,6 dl limemehua
0,6 dl pieneksi silputtua punasipulia (eli noin puolikas pieni punasipuli)
2 rkl hienoksi silputtua jalapenoa ilman siemeniä (eli noin yksi pieni jalapeno)

Tee ensiksi valkosipulitahna. Pilko valkosipulin kynnet ja ripottele niiden päälle suolaa. Pitäen kiinni veitsen tylpästä puolesta, painele pilkottua valkosipulia sellaisessa kulmassa, että saat muussattua silppua hienoksi tahnaksi. Kokoa silppu takaisin kekoon ja toista, kunnes valkosipulista on muodostunut tahnaa. Siirrä tahna kulhoon odottamaan.

Leikkaa avokadot auki ja poista niistä siemenet. Lusikoi hedelmäliha samaan kulhoon valkosipulitahnan kanssa. Lisää kulhoon limemehu ja punasipuli ja sekoita joko haarukalla tai perunasurvimella, saadaksesi haluamasi rakenne.

Sekoita joukkoon pilkottu jalapeno ja tarjoile heti.

Lähde: Kitchn  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.