Itse valmistetut nachot ja guacamole

nachoHELLAPOLIISIÄLÄKÄYTÄ
Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Itse valmistetut nachot ja guacamole ovat herkullista pikkupurtavaa. Voit tarjota nachojen kanssa myös erilaisia salsoja.

Maissitortillat n. 20 kpl

  • 5 dl maissijauhoja
  • ripaus suolaa
  • 2 ½ dl lämmintä vettä

Guacamole

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 iso tomaatti
  • ½ l kiehuvaa vettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ pieni sipuli
  • ½-1 limen mehu

Valmistusohje

Valmista maissitortillat: Laita maissijauhot ja suola kulhoon. Lisää lämmintä vettä vähän kerrallaan. Muovaa taikinasta tiivis pallo. Anna taikinan levätä hetki kelmun alla. Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ja muotoile palloiksi. Laita päälle kelmu ja kaulitse ohuiksi ympyröiksi.

Paista tortillat kuumalla kuivalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin 20-30 sekuntia.

Nachot valmistetaan valmiista tortilloista. Leikkaa tortillat ohuiksi kolmion mallisiksi paloiksi.

Uppopaista 180-asteessa öljyssä, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle valumaan. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.

Voit kypsentää ne myös uunissa. Laita ne leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota pinnalle öljyä. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla välillä käännellen, kunnes saavat hieman väriä. Jäähdytä.

Valmista quacamole: Halkaise avokadot pituussuunnassa ja poista siemen. Koverra hedelmäliha kuoresta ja muussaa haarukalla soseeksi. Vedä tomaatin pintaan ristikkäisviilto ja kasta tomaatti kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa irrota. Poista kuori ja hienonna tomaatti veitsellä silpuksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli.

Sekoita ainekset kulhossa ja mausta limen puristetulla mehulla.

Mikäli et tarjoa guacamolea heti, laita avokadon siemenet guacamolen joukkoon tummumisen ehkäisemiseksi. Poista siemenet ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat