Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itse valmistetut nachot ja guacamole

Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 22.02.2019 16:55

MTV LIFESTYLE

Itse valmistetut nachot ja guacamole ovat herkullista pikkupurtavaa. Voit tarjota nachojen kanssa myös erilaisia salsoja.

Maissitortillat n. 20 kpl

  • 5 dl maissijauhoja
  • ripaus suolaa
  • 2 ½ dl lämmintä vettä

Guacamole

  • 2 kypsää avokadoa
  • 1 iso tomaatti
  • ½ l kiehuvaa vettä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • ½ pieni sipuli
  • ½-1 limen mehu

Valmistusohje

Valmista maissitortillat: Laita maissijauhot ja suola kulhoon. Lisää lämmintä vettä vähän kerrallaan. Muovaa taikinasta tiivis pallo. Anna taikinan levätä hetki kelmun alla. Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ja muotoile palloiksi. Laita päälle kelmu ja kaulitse ohuiksi ympyröiksi.

Paista tortillat kuumalla kuivalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin 20-30 sekuntia.

Nachot valmistetaan valmiista tortilloista. Leikkaa tortillat ohuiksi kolmion mallisiksi paloiksi.

Uppopaista 180-asteessa öljyssä, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle valumaan. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.

Voit kypsentää ne myös uunissa. Laita ne leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota pinnalle öljyä. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla välillä käännellen, kunnes saavat hieman väriä. Jäähdytä.

Valmista quacamole: Halkaise avokadot pituussuunnassa ja poista siemen. Koverra hedelmäliha kuoresta ja muussaa haarukalla soseeksi. Vedä tomaatin pintaan ristikkäisviilto ja kasta tomaatti kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa irrota. Poista kuori ja hienonna tomaatti veitsellä silpuksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli.

Sekoita ainekset kulhossa ja mausta limen puristetulla mehulla.

Mikäli et tarjoa guacamolea heti, laita avokadon siemenet guacamolen joukkoon tummumisen ehkäisemiseksi. Poista siemenet ennen tarjoilua.

Lisää aiheesta:

Itse tekemällä terveellisempää – nämä texmex-herkut kruunaavat perjantai-illan!PunasipuliquicheMaapähkinäsalaattiMeksikolaiset maalaismunatVoitaikinapiirakat surimilla ja purjollaKevyt mozzarellapizza
HellapoliisiAvokadoTortillatLisäkeruoatKastikkeet ja dipit

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 24.05.202419:51
    Kevään juhlat

    Banoffee kipoissa

  • 24.05.202419:48
    Pannacotta

    Ruusupannacotta

  • 15.12.202313:17
    Tahnat

    Savuporotahna

  • 13.12.202314:56
    Cocktail alkupalat

    Helpot cocktailpalat

  • 13.11.202313:31
    Hillot

    Persikkachutney