Itse valmistetut nachot ja guacamole
Itse valmistetut nachot ja guacamole ovat herkullista pikkupurtavaa. Voit tarjota nachojen kanssa myös erilaisia salsoja.
Maissitortillat n. 20 kpl
- 5 dl maissijauhoja
- ripaus suolaa
- 2 ½ dl lämmintä vettä
Guacamole
- 2 kypsää avokadoa
- 1 iso tomaatti
- ½ l kiehuvaa vettä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ pieni sipuli
- ½-1 limen mehu
Valmistusohje
Valmista maissitortillat: Laita maissijauhot ja suola kulhoon. Lisää lämmintä vettä vähän kerrallaan. Muovaa taikinasta tiivis pallo. Anna taikinan levätä hetki kelmun alla. Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ja muotoile palloiksi. Laita päälle kelmu ja kaulitse ohuiksi ympyröiksi.
Paista tortillat kuumalla kuivalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin 20-30 sekuntia.
Nachot valmistetaan valmiista tortilloista. Leikkaa tortillat ohuiksi kolmion mallisiksi paloiksi.
Uppopaista 180-asteessa öljyssä, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle valumaan. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.
Voit kypsentää ne myös uunissa. Laita ne leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota pinnalle öljyä. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla välillä käännellen, kunnes saavat hieman väriä. Jäähdytä.
Valmista quacamole: Halkaise avokadot pituussuunnassa ja poista siemen. Koverra hedelmäliha kuoresta ja muussaa haarukalla soseeksi. Vedä tomaatin pintaan ristikkäisviilto ja kasta tomaatti kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa irrota. Poista kuori ja hienonna tomaatti veitsellä silpuksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli.
Sekoita ainekset kulhossa ja mausta limen puristetulla mehulla.
Mikäli et tarjoa guacamolea heti, laita avokadon siemenet guacamolen joukkoon tummumisen ehkäisemiseksi. Poista siemenet ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan