Italiaisvaikutteisen illallisen tai rentojen illanistujaisten alkupalaksi sopii erinomaisesti bruschetta, jota on helppo tehdä kerralla vaikka isompikin satsi.
Pääkuvan videolla ohje bruschetta-broileriin.
Italiasta lähtöisin oleva bruschetta on äärimäisen helppo alkupala, joka on täynnä makua. Paahdettujen leivänpalojen hierominen valkosipulilla on oleellinen osa bruschettojen valmistamista, joten älä skippaa sitä, jos tahdot leivistä ekstramaukkaita.
Alla olevasta Delishin ohjeesta saa kymmenen annosta ja niiden valmistamiseen menee kokonaisuudessaan noin tunti.
Bruschetta
(10 annosta)
4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
5 suurta tomaattia
½ dl basilikaa
2 rkl tummaa balsamikastiketta
1 tl suolaa
hyppysellinen murskattuja kuivattuja chililastuja
1 suuri patonki
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
