Tämä äärimmäisen helppo leipäresepti jokaisen tulisi osata – kiistaton klassikko

Meheviä ja raikkaita italialaisia makuja: Bruschetta-broileria uunissa 7:27 Meheviä ja raikkaita italialaisia makuja: Bruschetta-broileria uunissa
Bruschetta-broileria uunissa

Italiaisvaikutteisen illallisen tai rentojen illanistujaisten alkupalaksi sopii erinomaisesti bruschetta, jota on helppo tehdä kerralla vaikka isompikin satsi.

Pääkuvan videolla ohje bruschetta-broileriin.

Italiasta lähtöisin oleva bruschetta on äärimäisen helppo alkupala, joka on täynnä makua. Paahdettujen leivänpalojen hierominen valkosipulilla on oleellinen osa bruschettojen valmistamista, joten älä skippaa sitä, jos tahdot leivistä ekstramaukkaita.

Alla olevasta Delishin ohjeesta saa kymmenen annosta ja niiden valmistamiseen menee kokonaisuudessaan noin tunti.

Bruschetta

(10 annosta)

4 rkl oliiviöljyä
2 valkosipulin kynttä
5 suurta tomaattia
½ dl basilikaa
2 rkl tummaa balsamikastiketta
1 tl suolaa
hyppysellinen murskattuja kuivattuja chililastuja

1 suuri patonki
oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä

Esilämmitä uuni 200 asteeseen. Pilko 2 valkosipulin kynttä ohuiksi viipaleiksi. Lisää paistinpannulle öljyä ja lämmitä keskilämmölle. Lisää valkosipulit ja kuullota niitä 2–4 minuuttia, kunnes ne ovat ottaneet vähän väriä. Poista pannu hellalta ja anna sipulien jäähtyä.

Pilko tomaatit kuutioiksi ja silppua basilikan lehdet ohueksi. Sekoita isossa kulhossa tomaatti, basilika, balsamikastike, suola ja chililastut. Lisää kuullotettu valkosipuli ja öljy ja sekoita hyvin. Anna marinoitua noin puolen tunnin ajan.

Paahda tässä välissä leipä. Leikkaa patonki ohuiksi siivuiksi, voitele leivän kummatkin puolet oliiviöljyllä ja aseta ne leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda leipiä uunissa noin 10–15 minuuttia kunnes ne ovat kullanruskeita (käännä leivät ympäri puolivälissä paistoaikaa). Anna leipien jäähtyä noin viisi minuuttia, halkaise kaksi valkosipulin kynttä puoliksi ja hiero valkosipulia leipien pintaan.

Lusikoi tomaattiseos leipien päälle juuri ennen tarjoilua.

Lähde: Delish  

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!