Televisiosta tuttu kokki Meri-Tuuli Lindström kertoi Makuja.fi:lle reseptin, jonka perään moni on vuosien saatossa kysellyt.
Meri-Tuuli Lindström kertoi Makuja.fi:n haastattelussa, että häneltä on vuosien saatossa udeltu useaan otteeseen tietyn bravuuriruoan perään. Kyseessä on juuriselleristä valmistettu herkku, joka maistuu esimerkiksi lihan seurana – tai sellaisenaan maukkaana kasvisruokana.
TIESITKÖ? Juurisellerin maku muuttuu paahdettaessa makeaksi ja pähkinäiseksi.
– Kun teen tätä herkkua, kaikki kyselevät aina reseptin perään, Lindström kertoo.
Lindström suosittelee valmistamaan juuresbravuuria etenkin talvella, sillä kylminä vuodenaikoina juurekset ovat Suomessa parhaimmillaan. Tämä heijastuu aina myös raaka-aineiden hintoihin – kuluttajan kukkaroa varjelevassa muodossa.
– Tämä on supermaukasta ja sopii lisukkeeksi tosi monelle lihalle – sekä possulle että tummemmalle lihalle. Juurisellerin kilohinta on syystalvella kahden euron paikkeilla, joskus sitä saa jopa eurolla kilo, Lindström vinkkaa.
Meri-Tuulin juuresbravuuri
Neljälle lisukkeena tai kahdeksalle osana buffetia

