Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Itse tekemällä terveellisempää – nämä texmex-herkut kruunaavat perjantai-illan!

Itse tehdyt nachot syntyvät maissitortilloista.
Itse tehdyt nachot syntyvät maissitortilloista. Hellapoliisi/Kati Jaakonen
Julkaistu 22.02.2019 16:57

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Nachot ovat suosittuja naposteltavia, jotka voi valmistaa helposti myös itse. Kotikeittiössä valmistettujen herkkujen seurana maistuu avokadodippi eli guacamole.

Itse valmistetut nachot ja guacamole ovat herkullista pikkupurtavaa, jotka maistuvat niin juhlissa kuin kotisohvalla. Maissitortilloista syntyvät nachot voit valmistaa joko uppopaistamalla tai vaihtoehtoisesti uunissa. 

Rouskuvien nachojen kanssa maistuu vihreä guacamole-dippi.

– Mikäli et tarjoa guacamolea heti, laita avokadon siemenet guacamolen joukkoon tummumisen ehkäisemiseksi ja poista siemenet ennen tarjoilua, reseptin takana oleva Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa. 

Voit tarjota nachojen kanssa myös erilaisia salsoja.

KOKEILE MYÖS: Hellapoliisin kanakrepit kruunaavat illanistujaiset – voit tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä!

Itse valmistetut nachot ja guacamole

Maissitortillat n. 20 kpl:
5 dl maissijauhoja
ripaus suolaa
2 ½ dl lämmintä vettä

Guacamole:
2 kypsää avokadoa
1 iso tomaatti
½ l kiehuvaa vettä
1 valkosipulinkynsi½ pieni sipuli½-1 limen mehu



Valmista maissitortillat: Laita maissijauhot ja suola kulhoon. Lisää lämmintä vettä vähän kerrallaan. Muovaa taikinasta tiivis pallo. Anna taikinan levätä hetki kelmun alla. Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ja muotoile palloiksi. Laita päälle kelmu ja kaulitse ohuiksi ympyröiksi.

Paista tortillat kuumalla kuivalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin 20-30 sekuntia.

Nachot valmistetaan valmiista tortilloista. Leikkaa tortillat ohuiksi kolmion mallisiksi paloiksi. Uppopaista 180-asteessa öljyssä, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle valumaan. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.

Voit kypsentää ne myös uunissa. Laita ne leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota pinnalle öljyä. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla välillä käännellen, kunnes saavat hieman väriä. Jäähdytä.

Valmista quacamole: Halkaise avokadot pituussuunnassa ja poista siemen. Koverra hedelmäliha kuoresta ja muussaa haarukalla soseeksi. Vedä tomaatin pintaan ristikkäisviilto ja kasta tomaatti kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa irrota. Poista kuori ja hienonna tomaatti veitsellä silpuksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli.

Sekoita ainekset kulhossa ja mausta limen puristetulla mehulla.

***

1:30Nachovuoka

Lisää aiheesta:

Jamie Oliver ylistää unohtumatonta pastavuokaa – lihapullat tomaattikastikkeessa yllättävällä tavalla: "Sinun täytyy kokeilla tätä"Itse valmistetut nachot ja guacamoleSupermaukkaan tacopizzan salaisuus piilee valmiissa croissant-taikinassa – tätä kekseliästä reseptiä on pakko kokeilla! Tuttu pastaherkku uudella tapaa – kevennetty carbonara valmistuu pastan kiehuessaMaukkaan raikas kanakebabStromboli - pizzarulla
HellapoliisiMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Hellapoliisi
  • 26.10.17:25
    Ruoka

    Paras sienikastike! Helppo ja kermainen soosi Katin ohjeella

  • 4.1.17:34
    Ruoka

    Kaupasta saa nyt halvalla ainekset Katin lasagneen

  • 14.12.202409:43
    Jouluruoka

    Todella helppo ja supersuosittu salaatti joulupöytään: "Valmistuu muutamassa minuutissa"

  • 28.09.202417:03
    Sienet

    Paras tapa säilöä ja käyttää suppilovahverot – helppo ohje!

  • 27.07.202417:32
    Ruoka

    Katin kikka broilerin marinointiin: Tarvitset vain pienen pussin