Itse tekemällä terveellisempää – nämä texmex-herkut kruunaavat perjantai-illan!

nachoHELLAPOLIISIÄLÄKÄYTÄ
Itse tehdyt nachot syntyvät maissitortilloista. Hellapoliisi/Kati Jaakonen

Nachot ovat suosittuja naposteltavia, jotka voi valmistaa helposti myös itse. Kotikeittiössä valmistettujen herkkujen seurana maistuu avokadodippi eli guacamole.

Itse valmistetut nachot ja guacamole ovat herkullista pikkupurtavaa, jotka maistuvat niin juhlissa kuin kotisohvalla. Maissitortilloista syntyvät nachot voit valmistaa joko uppopaistamalla tai vaihtoehtoisesti uunissa. 

Rouskuvien nachojen kanssa maistuu vihreä guacamole-dippi.

– Mikäli et tarjoa guacamolea heti, laita avokadon siemenet guacamolen joukkoon tummumisen ehkäisemiseksi ja poista siemenet ennen tarjoilua, reseptin takana oleva Hellapoliisi eli Kati Jaakonen vinkkaa. 

Voit tarjota nachojen kanssa myös erilaisia salsoja.

Itse valmistetut nachot ja guacamole

Maissitortillat n. 20 kpl:
5 dl maissijauhoja
ripaus suolaa
2 ½ dl lämmintä vettä

Guacamole:
2 kypsää avokadoa
1 iso tomaatti
½ l kiehuvaa vettä
1 valkosipulinkynsi
½ pieni sipuli
½-1 limen mehu

Valmista maissitortillat: Laita maissijauhot ja suola kulhoon. Lisää lämmintä vettä vähän kerrallaan. Muovaa taikinasta tiivis pallo. Anna taikinan levätä hetki kelmun alla. Jaa taikina tasakokoisiin paloihin ja muotoile palloiksi. Laita päälle kelmu ja kaulitse ohuiksi ympyröiksi.

Paista tortillat kuumalla kuivalla pannulla ilman rasvaa molemmin puolin 20-30 sekuntia.

Nachot valmistetaan valmiista tortilloista. Leikkaa tortillat ohuiksi kolmion mallisiksi paloiksi. Uppopaista 180-asteessa öljyssä, kunnes ne ruskistuvat kevyesti. Nosta reikäkauhalla leivinpaperin päälle valumaan. Mausta halutessasi ripauksella suolaa.

Voit kypsentää ne myös uunissa. Laita ne leivinpaperin päälle uunipellille ja pirskota pinnalle öljyä. Paista 200 asteessa uunin keskiritilätasolla välillä käännellen, kunnes saavat hieman väriä. Jäähdytä.

Valmista quacamole: Halkaise avokadot pituussuunnassa ja poista siemen. Koverra hedelmäliha kuoresta ja muussaa haarukalla soseeksi. Vedä tomaatin pintaan ristikkäisviilto ja kasta tomaatti kiehuvaan veteen, kunnes kuori alkaa irrota. Poista kuori ja hienonna tomaatti veitsellä silpuksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi ja sipuli.

Sekoita ainekset kulhossa ja mausta limen puristetulla mehulla.

***

Nachovuoka 1:30

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat