Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Avokadon käsittelyyn liittyvä moka, johon moni sortuu tietämättään – tätä et ole tullut edes ajatelleeksi!

Shutterstock
Julkaistu 29.06.2019 14:05

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Avokadoja leikatessa kannattaa huomio kiinnittää siihen, millaisella veitsellä homman oikein hoitaa. 

Videolla annetaan vinkkejä avokadon pilkkomiseen. 

Avokadojen kypsyttämiseen, leikkaamiseen ja käyttöön löytyy lukuisia vinkkejä ja ohjeita, kuten se, miten avokadon saa kestämään syömäkelpoisena jopa puolen vuoden ajan. Lukuisista vinkeistä huolimatta eräs varsin oleellinen seikka on jäänyt monelta kotikokilta paitsioon.

Jos haluat pitää leikatun avokadon kauniin vihreänä mahdollisimman pitkään, kannattaa huomio kiinnittää siihen, millaisella veitsellä hedelmää oikein käsittelee. Toisin kuin voisi luulla, kaikki veitset eivät ole tähän hommaan yhtä hyviä.

Terävä veitsi on kaiken a ja o

Kokki Hervé Malivert International Culinary Centeristä muistuttaa, että tyypillinen kotoa löytyvä, ruostumattomasta teräksestä valmistettu veitsi, ei välttämättä ole paras valinta avokadojen pilkkomiseen.

– Metallisen veitsen materiaali voi edesauttaa avokadon hapettumista ja kypsymistä. Keraaminen veitsi on parempi vaihtoehto, Malivert kommentoi Today Food -sivustolle.

LUE MYÖS: Näin käy, jos syöt avokadon päivässä – Jennyn kahden viikon kokeilulla hämmästyttävät seuraukset

Monet metalliset, esimerkiksi rautaa tai kuparia, sisältävät veitset voivat saada avokadon, muuttumaan nopeammin ruskeaksi sen jälkeen, kun hedelmäliha on päässyt kosketuksiin ilman kanssa.

Jos oman veitsikokoelman rajallisuus huolettaa, ei hätää, sillä veitsen terävyys on materiaalia tärkeämpi asia silloin, kun puhutaan avokadon käsittelystä. Kalifornian Kulinaarisen Instituutin pääkokki Sandy Sauter suosittelee käyttämään avokadoa leikatessa tarpeeksi suurta ja terävää veistä, jolla hedelmän saa halkaistua yhdellä ainoalla viillolla.

Mitä vähemmän avokadon pinta rikkoontuu, sitä vihreämpänä hedelmäliha pysyy. 

Lähde: Today   

Lisää aiheesta:

Älä ikinä puristele avokadoja kaupassa! Samuli kertoo, miksi yleinen neuvo joutaa romukoppaan: "Vasta avatessa huomaa..."Näin saat avokadon kestämään syömäkelpoisena jopa puoli vuotta – kokeilemisen arvoinen niksi ratkaisee turhauttavan ongelmanTiedätkö, kannattaako tummunut avokado syödä vai jättää syömättä?Hyviä uutisia avokadon ystäville! Uusi innovaatio lupaa kaiken sen, mistä olet tähän asti vain haaveillutTiesitkö, että avokado tulisi aina pestä ennen leikkaamista?Supersuosittu ja proteiinipitoinen herkku – faktat, joita et vielä tiennyt avokadosta
RuoanlaittoAvokadoHedelmätMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoanlaitto
  • ma17:22
    Ruoka

    Palkitulta kokilta yllättävä vinkki: "Myrkyksi" tuomittu raaka-aine onkin erinomainen mauste

  • 16.10.08:34
    Ruoka

    Keititkö vahingossa "surumunan"? Tätä se tarkoittaa

  • 10.10.08:38
    Ruoka

    "Ihmejauhot" korvaavat korppujauhot – oletko testannut?

  • 6.10.07:47
    Keittiö

    Mikrojen käyttöohjeissa on omituinen yksityiskohta

  • 29.9.17:17
    Ruoka

    Jauhelihakastikkeeseen kannattaa lisätä yllättävä ainesosa: "Vau!"