Ovatko kaikki leikkeleet yhtä haitallisia ravitsemuksellisesta näkökulmasta? Näin vastaavat suomalaisasiantuntijat.
Suomalaiset ravitsemussuositukset ovat uudistumassa, ja jatkossa suomalaisten halutaan syövän yhä vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia.
Helsingin Sanomien mukaan esimerkiksi prosessoitua lihaa, kuten leivän päälle tarkoitettuja leikkeleitä, suositellaan syötäväksi niin vähän kuin mahdollista – ja mieluummin ei ollenkaan.
Uusi leikkelesuositus nousi viime viikolla uutisotsikoihin useissa eri medioissa ja keskustelu sosiaalisessa mediassa aiheen ympärillä kävi kuumana. Moni lihanystävä pillastui kuultuaan uusista suosituksista, joissa lihankäyttöä suositellaan vähennettävän.
Lue myös: "Lihapommi" suututti suomalaiset – asiantuntijat: "Ei ole tarkoitus lopettaa lihankäyttöä"
Uusia ravitsemussuosituksia kommentoivat maanantaina Huomenta Suomessa Helsingin yliopiston ravitsemustieteen professori Mikael Fogelholm sekä Sydänliiton pääsihteeri Marjaana Lahti-Koski.
