Satu tietää, miten kalapuikoista saa erinomaisia – lapsikin ylisti: "Parempia kuin koulussa"

VAIN SADUN RESEPTIIN Kalapuikot uunissa
Satu Koivisto

Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokapalvelun näppäriä arkiruokaohjeita. Joko olet testannut näitä Sadun kalapuikkoja?

On jälleen aika miettiä, mitä tällä viikolla kokataan. Arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta.

Suosittujen reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejä. Testaa esimerkiksi tämä supersuosittu lohipasta , nerokas ja nopea ruoka tortilloista, puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Hannan himonuudelit.

Tällä kertaa kokataan helppoja ja herkullisia kalapuikkoja. 

Sadun mahtavat kalapuikot

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto tunnetaan takuuvarmoista ja oivaltavista ruokaohjeistaan. Satu on aiemmin vinkannut MTV:lle muun muassa täydellisten neljän raaka-aineen kasvispihvien reseptin sekä paljastanut salat somessa villinneen omenapiirakan leipomiseen.

Viime vuonna Satu otti käsittelyyn blogissaan monien suosikkiruoan, kalapuikot. Tällä kertaa ei oikaistu pakastealtaan kautta, vaan Satu päätti testata kahdeksanvuotiaan lapsensa lempikouluruoan valmistamista itse. Satu suosittelee kotikalapuikkojen kalaksi haukea. Kaupan kalatiskillä kannattaa pyytää myyjää poistamaan hauesta ruodot, sillä kalan y-ruodot ovat hieman hankalat. Myös ahven ja kuha käy puikkojen raaka-aineeksi

Satu suosittelee puikkojen paistamista uunissa, jolloin ylimääräistä käryä ei tule. Tärkeintä kalapuikkojen valmistamisessa on tietysti leivittäminen.

– Eikä mikä tahansa leivittäminen vaan tuplaleivittäminen!

Leivittämiseen voi käyttää Sadun tapaan hapanjuurileivän muruja, tai sitten esimerkiksi pankojauhoja.

– "Äiti, kyllä nämä ovat vielä parempia kuin koulussa", kahdeksanvuotias arvioi. Pienempikin söi aivan tyytyväisenä, Satu kirjoitti blogissaan.


Videolla: Oletko koskaan tajunnut hyödyntää kalapuikkoja näin? Nerokas arkiruoka kalapuikoista ja muusista

0:47

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja