Joko testasit Hannan himonuudelit? "Hullun hyvä" arkiruokahitti valmistuu nopeasti

hannagullichsen_HR_kaisujouppi_B8A7075
Hanna Gullichsenin himonuudelit kirjasta Kokin kotiruokaa (Otava 2020). Kuva: Kaisu Jouppi. Otava

Juttusarjassamme nostetaan esiin MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen parhaita arkiruokaohjeita. Nyt kokataan Hannan helppo ruoka nuudeleista.

Etsitkö hyviä ruokaohjeita arjen kiireiden keskelle? MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen arkiruokahitti-juttusarjassa nostetaan esiin suomalaisten suosikkiohjeita Maikkarin reseptiarkistosta.

Suosittujen reseptien joukosta löytyy niin kotikeittiön klassikoita kuin uusia hittejäkin. Ota testiin esimerkiksi Pirjon kehuttu kaalilaatikko, supersuosittu lohipasta , puolessa tunnissa valmistuva paras kermainen kanakastike, tai Henri Alénin mahtava uunilohi.

Testaa Hannan himonuudelit

Ruokavaikuttaja ja kokki Hanna Gullichsenin viime vuonna julkaistu Kokin kotiruokaa -keittokirja (Otava 2020) on kokoelma arkisia oivalluksia ja hyvänmakuista kotiruokaa. Kirja sisältää reseptejä, joita Hanna itse kokkaa arjessaan. 

Kirjassaan Hanna vinkkaa ohjeen muun muassa koukuttaviin "himonuudeleihin". Hanna kokkasi himonuudeleita keväällä 2020 Instagramin Sunnuntaiserviisi-livelähetyksessä ja niistä tuli heti hitti. 

– Nuudeleihin laitetaan vihanneksia ja kasviksia sen mukaan, mitä kaupasta löytyy. Keväällä käytin varhaiskaalia, kesällä kiinankalia. Joka tapauksessa ruokaan uppoaa melkein kilo kasviksia ihan huomaamatta, Hanna sanoo.

Himonuudeleiden nimi tulee ruokalajin koukuttavasta kastikkeesta, joka sisältää riisiviinietikkaa, soijakastiketta ja seesamiöljyä.

– En haluaisi koskaan, että ihmiset hankkivat mausteita vain yhden ruoan takia. Himonuudeleissa on kastike, jota voi käyttää tosi monessa muussakin ruoassa. Kun sen on kerran maistanut ja tajunnut, kuinka hullun hyvää siitä tulee, niin purkit löytävät käyttöön muussakin ruoanlaitossa, Hanna lupaa.

– Riisiviinietikka, soijakastike ja seesamiöljy tanssivat pannulla vihannesten kanssa sellaista polkkaa, että ne vievät ja sinä vikiset, hän toteaa kirjassaan.

Katso Hannan himonuudeleiden ohje ja kokeile kotona!


Videolla: Miten broilerinfileet paistetaan oikein? Jaakko Saariluoma yllättyi Kari Aihisen opeista

Miten broilerinfileet paistetaan oikein? Jaakko Saariluoma yllättyi Kari Aihisen opeista 0:42

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat