Kalapuikot uunissa – Satu Koiviston paras ohje
Itse tehdyt kalapuikot ovat koko perheen hitti! Nämä uunissa valmistuvat kalapuikot ovat ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koiviston käsialaa. Kokeile ja ihastu.
Ainekset
- 600 g nahatonta, ruodotonta haukea tai muuta vaaleaa kalaa, esimerkiksi ahventa tai kuhaa
- 3/4 tl suolaa
- muutama kierros mustapippuria myllystä
- 2 kananmunaa
- 1 dl vehnäjauhoja
- 2 1/2 dl hapanjuurileivän muruja (tai esim. pankojauhoja)
Valmistusohje
Kalapuikot valmistuvat näin:
- Jos käytät haukea, pyydä jo kauppiasta poistamaan ruodot.
- Leikkaa kala saksilla puikoiksi. Ripottele päälle suola ja rouhi mustapippuri. Sekoita.
- Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle hapanjuurileipämurut.
- Kasta jokainen kalapuikko ensin kananmunaan. Sitten pyöritä kalapuikko vehnäjauhoissa ja lopuksi hapanjuurileipämuruissa. Nosta kalat sitä mukaa kun valmistuvat uunipellille leivinpaperin päälle.
- Paista kalapuikkoja noin 15 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla. Tarkista, onko kala kypsää ja jatka paistamista tarvittaessa pari minuuttia.
Resepti ja kuva: Satu Koivisto/ satukoivisto.fi