Kalapuikot uunissa – Satu Koiviston paras ohje

VAIN SADUN RESEPTIIN Kalapuikot uunissa
Satu Koivisto

Itse tehdyt kalapuikot ovat koko perheen hitti! Nämä uunissa valmistuvat kalapuikot ovat ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koiviston käsialaa. Kokeile ja ihastu.

Ainekset

  • 600 g nahatonta, ruodotonta haukea tai muuta vaaleaa kalaa, esimerkiksi ahventa tai kuhaa
  • 3/4 tl suolaa
  • muutama kierros mustapippuria myllystä
  • 2 kananmunaa
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 2 1/2 dl hapanjuurileivän muruja (tai esim. pankojauhoja)

Valmistusohje

Kalapuikot valmistuvat näin:

  1. Jos käytät haukea, pyydä jo kauppiasta poistamaan ruodot. 
  2. Leikkaa kala saksilla puikoiksi. Ripottele päälle suola ja rouhi mustapippuri. Sekoita.
  3. Vatkaa kananmunien rakenne rikki syvällä lautasella. Mittaa toiselle lautaselle vehnäjauhot ja kolmannelle hapanjuurileipämurut. 
  4. Kasta jokainen kalapuikko ensin kananmunaan. Sitten pyöritä kalapuikko vehnäjauhoissa ja lopuksi hapanjuurileipämuruissa. Nosta kalat sitä mukaa kun valmistuvat uunipellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista kalapuikkoja noin 15 minuuttia 200-asteisen uunin keskitasolla. Tarkista, onko kala kypsää ja jatka paistamista tarvittaessa pari minuuttia.

Resepti ja kuva: Satu Koivisto/ satukoivisto.fi

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja