Neljän raaka-aineen ihme – Sadun helppo pihviresepti villitsee: "Voisin syödä ne suoraan pannulta, niin koukuttavia ne ovat"

Kesäkurpitsapihvit
“Tästä tuli vakkari meidän ruokalistalle, jopa kasvisruokakriittinen lihansyöjämies tykkäsi.”, Sadun blogin lukija ylistää kesäkurpitsa-halloumipihvejä. Satu Koivisto

Sadun täydellisiin kesäkurpitsapihveihin tarvitaan vain neljä raaka-ainetta.

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi blogissaan reseptin kesäkurpitsapihveihin, jotka paistuvat pannulla käden käänteessä. Sadun kesäkurpitsapihvit ovat villinneet ruoanlaittajia aiemmin jo Instagramissa.

– Et tarvitse pihveihin kuin neljää raaka-ainetta, mutta jos kotona lojuu jotakin tuoretta yrttiä, esimerkiksi lehtipersiljaa tai korianteria, silppua ihmeessä sellaista mukaan viidenneksi raaka-aineeksi. Pihvit valmistuvat helposti paistinpannulla, ja itse voisin myös syödä ne suoraan pannulta, niin koukuttavia ne ovat, Satu kirjoittaa blogissaan. 

Herkullisten pihvien salaisuus kesäkurpitsan ja halloumin yhdistelmässä

Satu kirjoittaa saaneensa idean hittipihveihin aikoinaan ystävältään Annalta, joka kertoi sekoittaneensa kesäkurpitsa- ja halloumiraastetta keskenään paistaen ne sitten pihveiksi. Sadunkin oli pakko kokeilla koukuttavan kuuloista yhdistelmää.

– Ja voi miten herkullisia pihvit olivat! Ne jäivät meille pysyvästi, ja talvella olen tehnyt pihvejä myös punajuuresta.

Sadun vinkki: Valuta kesäkurpitsaraaste kunnolla ennen taikinaan lisäämistä, sillä liian vetisellä raasteella pihvit eivät onnistu. 

Jotta kesäkurpitsapihvit pysyvät varmasti pannulla kasassa, kannattaa niiden raaka-aineeksi valita mahdollisimman napakka kesäkurpitsa. Kesäkurpitsa ja halloumi raastetaan, jonka jälkeen raasteet sekoitetaan kananmunan ja korppujauhojen kanssa taikinaksi. Taikina on hyvä laittaa lepäämään jääkaappiin ainakin tunniksi, jolloin se tiivistyy ja pihvien muotoilu on helpompaa. Pihvit muotoillaan tiiviiksi lituskoiksi kämmenten välissä painellen. 

– Nosta ne sitten suoraan kuumalle pannulle. Pienennä levyn lämpöä heti, kun olet saanut pihvit pannulle. Anna pihvien paistua kaikessa rauhassa niitä lainkaan sorkkimatta. Vasta kun pohja on paistunut kunnolla, käännä pihvit, Satu vinkkaa blogissaan. 

Satu kertoo MTV:lle kesäkurpitsapihvien maistuvan myös hänen aiemmin kesäkurpitsakriittiselle esikoiselleen. Testaa helppoa arkiruokaa jo tänään!

– Parhaimmillaan pihvit ovat tietysti tuoreina, eli ne kannattaa syödä heti!

Sadun neljän raaka-aineen kesäkurpitsapihvit

1  kesäkurpitsa (noin 300 g)
1 pkt halloumijuustoa (200 g)
1 kananmuna
1 dl leivänmuruja tai korppujauhoja

Lisäksi: öljyä paistamiseen

1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja pane siivilään valumaan. Voit painella raastetta lusikalla tai käsin, jotta ylimääräinen neste valuisi mahdollisimman hyvin pois.

2. Raasta halloumijuusto karkeaksi raasteeksi.

3. Sekoita kesäkurpitsaraaste, halloumiraaste, korppujauhot ja kananmuna kulhossa. Nosta jääkaappiin noin tunniksi, niin pihvit pysyvät paremmin kasassa.

4. Kuumenna öljy pannulla. Muotoile taikinasta käsissä tiiviitä pihvejä ja laita suoraan kuumalle pannulle. Väännä levy keskilämmölle ja anna pihvien pohjan paistua rauhassa ilman että menet niitä sorkkimaan. Kun pohja on paistunut, käännä pihvit ja paista myös toinen puoli.

5. Syö esimerkiksi tsatsikin kanssa.

Lähde ja resepti: Satukoivisto.fi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja