Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Neljän raaka-aineen ihme – Sadun helppo pihviresepti villitsee: "Voisin syödä ne suoraan pannulta, niin koukuttavia ne ovat"

“Tästä tuli vakkari meidän ruokalistalle, jopa kasvisruokakriittinen lihansyöjämies tykkäsi.”, Sadun blogin lukija ylistää kesäkurpitsa-halloumipihvejä.
“Tästä tuli vakkari meidän ruokalistalle, jopa kasvisruokakriittinen lihansyöjämies tykkäsi.”, Sadun blogin lukija ylistää kesäkurpitsa-halloumipihvejä. Satu Koivisto
Julkaistu 13.08.2019 12:25

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Sadun täydellisiin kesäkurpitsapihveihin tarvitaan vain neljä raaka-ainetta.

Ruokakirjoittaja ja toimittaja Satu Koivisto julkaisi blogissaan reseptin kesäkurpitsapihveihin, jotka paistuvat pannulla käden käänteessä. Sadun kesäkurpitsapihvit ovat villinneet ruoanlaittajia aiemmin jo Instagramissa.

– Et tarvitse pihveihin kuin neljää raaka-ainetta, mutta jos kotona lojuu jotakin tuoretta yrttiä, esimerkiksi lehtipersiljaa tai korianteria, silppua ihmeessä sellaista mukaan viidenneksi raaka-aineeksi. Pihvit valmistuvat helposti paistinpannulla, ja itse voisin myös syödä ne suoraan pannulta, niin koukuttavia ne ovat, Satu kirjoittaa blogissaan. 

Herkullisten pihvien salaisuus kesäkurpitsan ja halloumin yhdistelmässä

Satu kirjoittaa saaneensa idean hittipihveihin aikoinaan ystävältään Annalta, joka kertoi sekoittaneensa kesäkurpitsa- ja halloumiraastetta keskenään paistaen ne sitten pihveiksi. Sadunkin oli pakko kokeilla koukuttavan kuuloista yhdistelmää.

– Ja voi miten herkullisia pihvit olivat! Ne jäivät meille pysyvästi, ja talvella olen tehnyt pihvejä myös punajuuresta.

Sadun vinkki: Valuta kesäkurpitsaraaste kunnolla ennen taikinaan lisäämistä, sillä liian vetisellä raasteella pihvit eivät onnistu. 

Jotta kesäkurpitsapihvit pysyvät varmasti pannulla kasassa, kannattaa niiden raaka-aineeksi valita mahdollisimman napakka kesäkurpitsa. Kesäkurpitsa ja halloumi raastetaan, jonka jälkeen raasteet sekoitetaan kananmunan ja korppujauhojen kanssa taikinaksi. Taikina on hyvä laittaa lepäämään jääkaappiin ainakin tunniksi, jolloin se tiivistyy ja pihvien muotoilu on helpompaa. Pihvit muotoillaan tiiviiksi lituskoiksi kämmenten välissä painellen. 

– Nosta ne sitten suoraan kuumalle pannulle. Pienennä levyn lämpöä heti, kun olet saanut pihvit pannulle. Anna pihvien paistua kaikessa rauhassa niitä lainkaan sorkkimatta. Vasta kun pohja on paistunut kunnolla, käännä pihvit, Satu vinkkaa blogissaan. 

Satu kertoo MTV:lle kesäkurpitsapihvien maistuvan myös hänen aiemmin kesäkurpitsakriittiselle esikoiselleen. Testaa helppoa arkiruokaa jo tänään!

– Parhaimmillaan pihvit ovat tietysti tuoreina, eli ne kannattaa syödä heti!

Sadun neljän raaka-aineen kesäkurpitsapihvit

1  kesäkurpitsa (noin 300 g)
1 pkt halloumijuustoa (200 g)
1 kananmuna
1 dl leivänmuruja tai korppujauhoja

Lisäksi: öljyä paistamiseen

1. Raasta kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi ja pane siivilään valumaan. Voit painella raastetta lusikalla tai käsin, jotta ylimääräinen neste valuisi mahdollisimman hyvin pois.

2. Raasta halloumijuusto karkeaksi raasteeksi.

3. Sekoita kesäkurpitsaraaste, halloumiraaste, korppujauhot ja kananmuna kulhossa. Nosta jääkaappiin noin tunniksi, niin pihvit pysyvät paremmin kasassa.

4. Kuumenna öljy pannulla. Muotoile taikinasta käsissä tiiviitä pihvejä ja laita suoraan kuumalle pannulle. Väännä levy keskilämmölle ja anna pihvien pohjan paistua rauhassa ilman että menet niitä sorkkimaan. Kun pohja on paistunut, käännä pihvit ja paista myös toinen puoli.

5. Syö esimerkiksi tsatsikin kanssa.

Lähde ja resepti: Satukoivisto.fi

Lisää aiheesta:

Oletko ikinä tehnyt perunamuusia näin? Kristinan ohje saa kuolan valumaan: "Ylitsevuotavasti sulaa juustoa ja rapeaa pekonia"Edullinen ja jätettä vähentävä vaihtoehto nyhtöpossulle – uskallatko kokeilla nyhtöbanaania?Laihduttajan lasagne: Kokeile huikean hyvää herkkua – "tähän tulee himo!"Tee näistä tutuista aineksista entistä parempaa arkiruokaa – salaisuus piilee valmistustavassaKun olet tehnyt ja maistanut tätä lasagnea kerran, et halua enää mitään muuta – "Aivan huikeaa!"Täydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”?
RuokaKasvisruokavalioMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen

  • 13.9.17:36
    Leivonta

    Helppo ja nopea omena-kaurapaistos: Anu paljastaa parhaat kikat