Rahaa säästävä lounasruoka ja kaksi muuta herkkusalaattia – "Jos sun pitää tehdä yhtä salaattia loppuelämä, se on tässä"
Erilaiset ruokaisat salaatit ovat mainio vaihtoehto kevyempään arkisyömiseen. Kokeile näitä salaatteja vaikka lounaaksi!
MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin kevyitä ja edullisia keittovaihtoehtoja arkeen. Vuodenvaihteen jälkeen moni haluaa keventää ruokavaliotaan, ja keittojen lisäksi suosittuja ruokia ovat myös erilaiset salaatit.
Salaattilounaan ei tarvitse tarkoittaa vain niukasti energiaa sisältävää vihersalaattia, vaan ruokalajista saa helposti tehtyä myös täyttävän sekä ruokaisan.
Kokeile vaikka näitä salaatteja!
Harri Syrjäsen lohi-avokadosalaatti pursuaa hyviä rasvoja
MTV3-kanavalta tuttu, muun muassa Kokkisota-ohjelmassa nähty kokki Harri Syrjänen on kokkaillut Instagram-tilillään herkullisia salaatteja. Syrjänen loihti viime kesänä tämän hyviä rasvoja pursuavan lohi-avokadosalaatin.
– Jos sun pitää tehdä yhtä salaattia loppuelämä, se on tässä. Tähän ei tarvii pannuja eikä kattiloita, vähän pilkkomista ja salde on valmis, helppoa, Syrjänen kirjoitti Instagramissa.
Syrjänen totesi salaatin olevan "onnellisten rasvojen salaatti" sen sisältämien raaka-aineiden vuoksi.
– Savulohi ja avokado, ei voi ymmärtää miten hyvää tästä tuli. Yllätä rakkaasi ja itsesi, tää vaan on niin tajuttoman hyvää, Syrjänen kirjoittaa.
Katso resepti: Harri Syrjäsen lohi-avokadosalaatti
Kapen lämmin pastasalaatti
Keittiömestari Kari Aihinen on vinkannut MTV:n Kaappaus keittiössä -ohjelmassa toinen toistaan herkullisempia arkiruokaohjeita. Yksi Kapen aikaisemmilla kausilla neuvomista maistuvista arkiruoista on helppoakin helpompi lämmin pastasalaatti.
Paahdetuista vihanneksista, pastasta ja fetajuustosta valmistuva ruoka hurmaa taatusti!
Nappaa Kapen ohje: Kari Aihisen lämmin pastasalaatti
Rahaa säästävä hävikkisalaatti
Ruoan hinnan noustessa on hyvä kiinnittää erityistä huomiota hävikin minimoimiseen.
Konkreettisia keinoja hävikin vähentämiseen on monenlaisia. Yksi keinoista on hävikkiuhan alla olevien raaka-aineiden hyödyntäminen uusiksi ruokalajeiksi. Marttojen ohjeella valmistuu esimerkiksi maukas ja lämmin hävikkisalaatti, jota voi varioida loputtomiin.
– Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisilla kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä, Martat vinkkaavat.
Katso myös video: Lämmin halloumisalaatti – testaa Katin helppo resepti!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan