Rahaa säästävä lounasruoka ja kaksi muuta herkkusalaattia – "Jos sun pitää tehdä yhtä salaattia loppuelämä, se on tässä"

1:00 Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohi-avokadosalaatti
KATSO MYÖS VIDEO: Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohi-avokadosalaatti.

Erilaiset ruokaisat salaatit ovat mainio vaihtoehto kevyempään arkisyömiseen. Kokeile näitä salaatteja vaikka lounaaksi!

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla vinkattiin aiemmin kevyitä ja edullisia keittovaihtoehtoja arkeen. Vuodenvaihteen jälkeen moni haluaa keventää ruokavaliotaan, ja keittojen lisäksi suosittuja ruokia ovat myös erilaiset salaatit.

Salaattilounaan ei tarvitse tarkoittaa vain niukasti energiaa sisältävää vihersalaattia, vaan ruokalajista saa helposti tehtyä myös täyttävän sekä ruokaisan.

Kokeile vaikka näitä salaatteja!

Harri Syrjäsen lohi-avokadosalaatti pursuaa hyviä rasvoja

MTV3-kanavalta tuttu, muun muassa Kokkisota-ohjelmassa nähty kokki Harri Syrjänen on kokkaillut Instagram-tilillään herkullisia salaatteja. Syrjänen loihti viime kesänä tämän hyviä rasvoja pursuavan lohi-avokadosalaatin.

– Jos sun pitää tehdä yhtä salaattia loppuelämä, se on tässä. Tähän ei tarvii pannuja eikä kattiloita, vähän pilkkomista ja salde on valmis, helppoa, Syrjänen kirjoitti Instagramissa.

Syrjänen totesi salaatin olevan "onnellisten rasvojen salaatti" sen sisältämien raaka-aineiden vuoksi. 

– Savulohi ja avokado, ei voi ymmärtää miten hyvää tästä tuli. Yllätä rakkaasi ja itsesi, tää vaan on niin tajuttoman hyvää, Syrjänen kirjoittaa.

Kapen lämmin pastasalaatti

Keittiömestari Kari Aihinen on vinkannut MTV:n Kaappaus keittiössä -ohjelmassa toinen toistaan herkullisempia arkiruokaohjeita. Yksi Kapen aikaisemmilla kausilla neuvomista maistuvista arkiruoista on helppoakin helpompi lämmin pastasalaatti.

Paahdetuista vihanneksista, pastasta ja fetajuustosta valmistuva ruoka hurmaa taatusti! 

Rahaa säästävä hävikkisalaatti

Ruoan hinnan noustessa on hyvä kiinnittää erityistä huomiota hävikin minimoimiseen.

Konkreettisia keinoja hävikin vähentämiseen on monenlaisia. Yksi keinoista on hävikkiuhan alla olevien raaka-aineiden hyödyntäminen uusiksi ruokalajeiksi. Marttojen ohjeella valmistuu esimerkiksi maukas ja lämmin hävikkisalaatti, jota voi varioida loputtomiin.

– Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisilla kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä, Martat vinkkaavat.

Katso myös video: Lämmin halloumisalaatti – testaa Katin helppo resepti!

0:49
Lämmin lehtikaali-halloumisalaatti on herkullista sellaisenaan tai muun ruoan lisänä. Testaa Hellapoliisi Kati Jaakosen helppo resepti!Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja