Esivalmisteletko sinä ruokaa? Fredmanin tuoreen kyselytutkimuksen mukaan se voi pienentää niin ruokalaskun kuin stressinkin määrää, selviää yrityksen tiedotteesta.
Ammattikeittiöissä työskentelevät kokit vannovat niin sanotun misauksen, mise-en-place, nimeen. Se tarkoittaa käytännössä raaka-aineiden esivalmistelua: ruoanlaitto helpottuu huomattavasti, kun esimerkiksi pilkkoo kasvikset valmiiksi ennen kuin varsinainen ruoanlaitto alkaa.
Jopa 40 prosenttia suomalaisista esivalmistelee ruokaa
Ruoan esivalmistelua voidaan kutsua myös food preppingiksi. Tuoreen Fredmanin teettämän kyselytutkimuksen mukaan ruoan esivalmistelu ei ole vain ammattikokkien juttu, vaan osa viikkorutiineja peräti 40 prosentille suomalaisista.
Esivalmistelu tarkoittaa suomalaisille esimerkiksi tulevien päivien ruokien suunnittelua sekä aterioiden esivalmistelua vähintään kerran viikossa. Ylivoimaisesti suosituin food prepping -toimenpide on kuitenkin ruoan pakastaminen.
Fredmanin tammikuussa teettämään kyselytutkimukseen vastasi 1000 henkilöä, joista miehiä oli 502 ja naisia 498.
Tutkimuksesta selvisi, että ruokien esivalmistelua harrastaa säännöllisesti 10 prosenttia ja melko säännöllisesti 30 prosenttia suomalaisista.
– Niiden 60 prosentin suomalaisista, jotka eivät ole vielä löytäneet food preppausta, kannattaisi ottaa asia harkintaan. Teettämämme kyselytutkimuksen mukaan ruoan esivalmistelu muun muassa vähentää hektisen elämän mukanaan tuomaa stressiä, Fredmanin keittiömestari sanoo Fredmanin tiedotteessa.
