Lämmin hävikkisalaatti – jääkaapin tähteistä valmistuu edullinen herkkuarkiruoka!
Julkaistu
Testaa Marttojen lämmin hävikkisalaatti. Voit korvata kasviksia ja yrttejä sellaisilla kasviksilla, jotka löytyvät omasta jääkaapistasi – mitä enemmän käytät, sitä isommalle porukalle voit salaattia tarjota. Salaatti maistuu kylmänä myös huomenna tai eväänä!
- Aktiivinen valmistusaika: 15min
- Kokonaisvalmistusaika: 45min
- Annosmäärä: 4 annosta
- Ruokavalio: Gluteeniton, Maidoton
Ainekset
- 1 kesäkurpitsa
- 1 fenkoli
- 1 sipuli
- 250 g vihreitä papuja (pakaste käy)
- 2 tomaattia
- 2 rkl tuoretta tilliä
- 1 prk kalasäilykettä (esim. suomalaista luonnonkalaa savustettuna n. 120 g)
Kastike
- ½ sitruunanmehu
- 2 rkl omenaviinietikkaa
- 4 rkl rypsiöljyä
- ½ tl suolaa
- ¼ tl mustapippuri
Valmistusohje
- Laita uuni kuumenemään 200 asteeseen.
- Kuori ja pilko kasvikset ja laita laakeaan uunivuokaan.
- Sekoita kastikeainekset ja kaada kastike kasvisten päälle.
- Laita päälle tilli ja kalasäilyke öljyineen. Voit laittaa kalasäilykkeen salaattiin myös kypsennyksen jälkeen.
- Kypsennä uunissa noin 20 minuuttia.
Resepti ja kuva: Martat
Katso myös:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan