Oletko ostanut? Jauheliha, joka on edullisempaa ja vähärasvaisempaa

3:26 Jauhelihan paistaminen: Näin se pitäisi Kari Aihisen mukaan tehdä
KATSO MYÖS VIDEO: Näin paistat jauhelihan oikein! Videolla Kari Aihinen näyttää, miten naudan jauheliha paistetaan.

Broilerin jauhelihalla saat hieman kevennettyä tuttuja jauheliharuokia. Raaka-aine on usein myös naudan jauhelihaa edullisempi vaihtoehto.

Kerroimme maanantaina, miten suosittu raaka-aine jauheliha on suomalaisten keskuudessa, ja vinkkasimme parhaat jauhelihareseptit. Jauhelihasta valmistuvat monet klassikkoarkiruoat lihamakaronilaatikosta jauhelihakastikkeisiin sekä -murekkeisiin.

Jos tuttuihin jauheliharuokiin haluaa hieman vaihtelua tai vaihtoehtoisesti kokata hieman vähärasvaisemmin, kannattaa keittiössä testata myös broilerin jauhelihaa. Se on useimmiten kaupassa myös naudan jauhelihaa kilohinnaltaan edullisempaa.

Jauhelihojen ravintosisällöt vertailussa

Vertailimme suomalaiskaupoista löytyvien broilerin- sekä naudanjauhelihatuotteiden ravintosisältöä. Broilerin jauheliha on Kariniemen kananpojan jauhelihatuote. Naudan jauhelihaksi vertailuun valitsimme Atrian Parempi Nauta Jauheliha 10 % -tuotteen. Kyseessä on siis verrattain vähärasvainen naudan jauheliha.

Ravintosisältö per 100 g

Broilerin jauheliha

Naudan jauheliha (10 %)

Kilokalorit (kcal)

112 kcal

168 kcal

Rasva

4 g

10 g

Tyydyttynyt rasva

1,2 g

5,2 g

Hiilihydraatit 

0 g

0 g

Proteiini

19 g

20 g

Mitä ruokaa broilerin jauhelihasta?

Millaisiin ruokiin broilerin jauheliha sitten sopii? Periaatteessa siitä voi valmistaa tuttuja ruokia samaan tapan kuin naudan jauhelihastakin. Jauhelihan vähärasvaisuus kannattaa kuitenkin ottaa huomioon ruoanlaitossa. Esimerkiksi broileripyöryköitä voi vallan hyvin valmistaa, mutta niiden rakenne eroaa kuitenkin rasvaisista sika-nautapyöryköistä. 

Broilerin jauhelihaa voi käyttää esimerkiksi maustettuna tortillojen täytteenä, erilaisissa broileripyöryköissä sekä monissa aasialaisissa ruoissa.

Broilerin jauheliha -reseptit – kokeile ainakin näitä!

Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran elokuussa 2021.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja