Lohi-avokadosalaatti Harri Syrjäsen tapaan valmistuu helposti ja nopeasti.
Ainekset
- 300 g lämminsavulohta
- 50 g babypinaattia
- 1 kerä rapeaa salaattia
- 1 lime
- 1/3 kurkku
- 1 punasipuli varsineen
- 10 kirsikkatomaattia
- 2 avocadoa
- 3 rkl mietoa oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2–3 rkl vettä
- suolaa, mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Hakkaa kurkkua veitsen lappeella ja pilko paloiksi. Puolita tomaatit. Leikkaa punasipuli renkaiksi varsineen.
2. Puolita avocadot ja poista kivet. Pyöräytä lusikalla hedelmäliha ja siivuta toinen avocado ja säästä toinen avocado kastikkeeseen.
3. Poista salaatista kanta ja revi pienemmäksi.
4. Kuori valkosipuli.
5. Laita avocado soseutusastiaan, lisää valkosipuli, limen mehu, öljy, vesi, suolaa ja mustapippuria. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
6. Kasaa salaatti, revi savulohi pienemmiksi paloiksi päälle ja lusikoi lopuksi samettisen pehmeä avocadokastike salaatin päälle.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan