Lohi-avokadosalaatti Harri Syrjäsen tapaan valmistuu helposti ja nopeasti.
Ainekset
- 300 g lämminsavulohta
- 50 g babypinaattia
- 1 kerä rapeaa salaattia
- 1 lime
- 1/3 kurkku
- 1 punasipuli varsineen
- 10 kirsikkatomaattia
- 2 avocadoa
- 3 rkl mietoa oliiviöljyä
- 1 valkosipulinkynsi
- 2–3 rkl vettä
- suolaa, mustapippuria myllystä
Valmistusohje
1. Hakkaa kurkkua veitsen lappeella ja pilko paloiksi. Puolita tomaatit. Leikkaa punasipuli renkaiksi varsineen.
2. Puolita avocadot ja poista kivet. Pyöräytä lusikalla hedelmäliha ja siivuta toinen avocado ja säästä toinen avocado kastikkeeseen.
3. Poista salaatista kanta ja revi pienemmäksi.
4. Kuori valkosipuli.
5. Laita avocado soseutusastiaan, lisää valkosipuli, limen mehu, öljy, vesi, suolaa ja mustapippuria. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.
6. Kasaa salaatti, revi savulohi pienemmiksi paloiksi päälle ja lusikoi lopuksi samettisen pehmeä avocadokastike salaatin päälle.
Katso kaikki Harri Syrjäsen reseptit!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka