Lohi-avokadosalaatti – Harri Syrjäsen onnellisten rasvojen resepti

Harri Syrjäsen Lohi-avokadosalaatti
Harri Syrjänen

Harri Syrjäsen resepti "onnellisia rasvoja" sisältävästä salaatista valmistuu helposti ilman pannuja ja kattiloita.

Ainekset

  • 300 g lämminsavulohta
  • 50 g babypinaattia
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 1 lime
  • 1/3 kurkku
  • 1 punasipuli varsineen
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 2 avocadoa
  • 3 rkl mietoa oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2–3 rkl vettä
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Hakkaa kurkkua veitsen lappeella ja pilko paloiksi. Puolita tomaatit. Leikkaa punasipuli renkaiksi varsineen.

2. Puolita avocadot ja poista kivet. Pyöräytä lusikalla hedelmäliha ja siivuta toinen avocado ja säästä toinen avocado kastikkeeseen.

3. Poista salaatista kanta ja revi pienemmäksi.

4. Kuori valkosipuli.

5. Laita avocado soseutusastiaan, lisää valkosipuli, limen mehu, öljy, vesi, suolaa ja mustapippuria. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

6. Kasaa salaatti, revi savulohi pienemmiksi paloiksi päälle ja lusikoi lopuksi samettisen pehmeä avocadokastike salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja