Näin valmistuu Harri Syrjäsen lohi-avokadosalaatti 1:00

Lohi-avokadosalaatti – Harri Syrjäsen onnellisten rasvojen resepti

Miten valmistuu lohi-avokadosalaatti? Harri Syrjänen näyttää helpot vaiheet.

Lohi-avokadosalaatti Harri Syrjäsen tapaan valmistuu helposti ja nopeasti.

Ainekset

  • 300 g lämminsavulohta
  • 50 g babypinaattia
  • 1 kerä rapeaa salaattia
  • 1 lime
  • 1/3 kurkku
  • 1 punasipuli varsineen
  • 10 kirsikkatomaattia
  • 2 avocadoa
  • 3 rkl mietoa oliiviöljyä
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2–3 rkl vettä
  • suolaa, mustapippuria myllystä

Valmistusohje

1. Hakkaa kurkkua veitsen lappeella ja pilko paloiksi. Puolita tomaatit. Leikkaa punasipuli renkaiksi varsineen.

2. Puolita avocadot ja poista kivet. Pyöräytä lusikalla hedelmäliha ja siivuta toinen avocado ja säästä toinen avocado kastikkeeseen.

3. Poista salaatista kanta ja revi pienemmäksi.

4. Kuori valkosipuli.

5. Laita avocado soseutusastiaan, lisää valkosipuli, limen mehu, öljy, vesi, suolaa ja mustapippuria. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi kastikkeeksi.

6. Kasaa salaatti, revi savulohi pienemmiksi paloiksi päälle ja lusikoi lopuksi samettisen pehmeä avocadokastike salaatin päälle.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!