Kokkisota jatkuu! Juontaja Sikke Sumarin Koronavilkku hälytti kesken kuvausten – tuuramaan kutsuttiin yllätysnimi

Ex-pari Martina Aitolehti ja Esko Eerikäinen kilpailevat toisiaan vastaan Kokkisodassa 5:53
Entinen pari Martina Aitolehti ja Esko Eerikäinen kilpailevat toisiaan vastaan Kokkisota-ohjelmassa tulevalla kaudella.

Kokkiosodan uusi kausi alkaa toukokuussa. Ohjelmassa nähdään vierailevana juontajana Vappu Pimiä. MasterChef-kilpailijana tunnettu Sirly Ylläsjärvi on Kokkisodan uusi tulokas.

Kaksi kokkia, kaksi vierasta ja 20 euron kauppakassi. Rakastettu Kokkisota tarjoaa aina yllättäviä elämyksiä, kun tällä yhtälöllä loihditaan 20 minuutissa upea ateria, jonka pitää miellyttää niin juontaja Sikke Sumaria kuin yleisöäkin.

Ohjelman vieraina nähdään jälleen suomalaisia eturivin viihdetaiteilijoita ja tunnettuja mediapersoonia. Huippukokkien hallinnoimissa keittiöissä ei tule hiljaista hetkeksikään, kun mittaa toisista otetaan keittotaidon lisäksi myös sanallisin heitoin. Kokenut Sikke pitää kuitenkin tilanteen hallinnassa, keittiöt ojennuksessa ja kellon sekunnin tarkkuudessa.

Vierailevana juontajana nähdään Vappu Pimiä


Vappu Pimiä nähdään uudella kaudella muutaman jakson juontajana.

Kokkisodan uudet jaksot on kuvattu syksyllä 2020. Kuvauksissa noudatettiin äärimmäistä tarkkuutta ja koronaohjeistuksia. Ohjelman juontajalla Sikke Sumarilla tuli kuvausten aikaan ilmoitus Koronavilkun kautta mahdollisesta altistumisesta. Sikke meni välittömästi testeihin, mutta kuvaukset jatkuivat suosikkijuontajan poissa ollessakin. Siken saappaisiin hyppäsi testitulosten odotusten ajaksi Vappu Pimiä.

– Olen tyytyväinen, ettei Kokkisodan kuvauksia tarvittu keskeyttää, vaikka koronavilkkuni vilahtikin. Apuun saatiin pikaisesti Vappu Pimiä, joka suoriutui tehtävästä vankalla ammattitaidollaan ihan upeasti, vaikka joutuikin hoitelemaan taistelevia keittiöitä ihan kylmiltään! Koronaa minulla ei ollut, joten pääsin jatkamaan kuvauksia sovitusti. Kiitos vielä kerran Vappu - voin hoidella vastavuoroisesti Maajussille morsiamen kuvauksen, jos tarvetta ilmenee, Sikke kiittelee.

Uutena kokkina aloittaa Sirly Ylläsjärvi

Kokkisodan uusi soturi, Sirly Ylläsjärvi, nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuoden 2011 MasterChefistä. Silloin Sirly kilpaili vielä amatöörinä, intohimoisena ruokaharrastajana. Kilpailun myötä kipinä ruokaan kasvoi kuitenkin liekiksi ja Sirly päätyi mutkien kautta lopulta Ylläkselle perustamansa hotellin keittiömestariksi. Viime syksynä hän kilpaili ammattikokkien MasterChef-kaudella sijoittuen upeasti neljänneksi.

Sirlyn ruokatyyli tunnetaan varsinkin upeista, kotimaisia raaka-aineita korostavista annoksista, joissa on aina jokin erikoinen juju. Monipuolinen kokki antaa kiitosta varsinkin isoäidilleen, joka perehdytti hänet perinteisten raaka-aineiden, kuten villiyrttien, käyttöön jo lapsena. Ennakkoluulottomuus näkyy myös Kokkisodassa, jossa Sirly antaa tiukan vastuksen kokeneimmillekin konkareille.

Upea vieraskattaus - heidät nähdään lieden ääressä


Viidennen Kokkisota-kauden korkkaavat koomikko, juontaja ja näyttelijä Janne Kataja. sekä näyttelijä, kirjailija ja Komediateatteri Areenan taiteellinen johtajaKiti Kokkonen.  Heitä Siken ja yleisötuomariston hurmaamista kohti luotsaavat kokit Kari Aihinenja Linnea Vihonen.

Toisessa jaksossa keittiössä päästään nauttimaan maailman mauista näyttelijä-seikkailija Ville Haapasalon sekä näyttelijä, kirjailija Antti Reinin kanssa. Kokkeina kakkosjaksosta kopin ottavat Harri Syrjänen sekä Serko Rantanen.

Vappu Pimiä nähdään ensimmäisen kerran Siken tuuraajana kauden kolmannessa jaksossa. Punaiseen ja vihreään keittiöön kauppakasseineen saapuvat tuolloin muusikot Jesse Markin ja Kasmir. Herrat laittavat jaksossa pakan uusiksi ennenäkemättömällä tavalla.

Muita kauden mittaan kokkauskisaan ryhtyviä parivaljakoita ovat:

Marco Bjurström ja Arja Koriseva, Martina Aitolehti ja Esko Eerikäinen, Helena Ahti-Hallberg ja Janne Virtanen, Jenni Poikelus ja Ali Jahangiri, Johanna Rusanen ja Janina Fry, Maarit Poussa ja Pete Lattu, Susanna Laine ja Emma Kimiläinen.

Kokkisota, 5. tuotantokausi mtv-palvelussa ja MTV3-kanavalla torstaina 13.5. klo 20 alkaen.
Ohjelma on katsottavissa myös C Moressa.

Lue myös:

    Uusimmat