Ravitsemussuosituksista on keskusteltu paljon. Tarkoittavatko suositukset sitä, että kaikkien tulisi syödä samalla tavalla?
Vuoden 2024 lopulla julkaistut uudet ravitsemussuositukset ovat herättäneet paljon keskustelua. Ravitsemussuositukset ovat tehty helpottamaan päivittäisiä ruokavalintoja.
Miksi niitä kannattaa noudattaa?
– Tämä on tieteen neuvo siitä, millä todennäköisimmin päästään terveelliseen lopputulokseen, sanoo elintarviketieteiden tohtori Mikael Fogelholm.
Tiedekulman ja MTV Uutisten järjestämässä Hyvä paha ruoka -tapahtumassa käsiteltiin tutkittua tietoa ruoasta. Ravitsemukseen ja ruokaan liittyviä väärinkäsityksiä sekä myyttejä olivat murtamassa professorit Mikael Fogelholm ja Marina Heinonen sekä yliopistonlehtori Tiina Jääskeläinen Helsingin yliopistosta.

