Kevyet kana-salaattiwrapit – helppo jauheliharuoka valmistuu vartissa!
Kiinalaisravintola PF Chang'sin suositusta annoksesta mukailtu kotiversio. Kevyttä, nopeaa, herkullista ja helppoa!
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 1 rkl oliiviöljyä
- 400-500 g broilerinjauhelihaa (myös porsas käy)
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 1 sipuli, pilkottuna
- 4 rkl hoisin-kastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 1 tl Sriracha -kastiketta (tai enemmän, jos haluat tulisempaa)
- (1 prk vesikastanjaa pilkottuna)
- 2 kevätsipulia, ohuesti viipaloituna
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 1 lehtisalaatti, kiinankaali tai vastaava
Valmistusohje
1. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi keskilämmöllä, noin 3-5 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon valkosipuli, sipuli, hoisin-kastike, soijakastike, riisiviinietikka, inkivääri ja Sriracha. Kypsennä noin 1-2 minuuttia, kunnes sipuli on kuullottunut. Sekoita joukkoon vesikastanjat ja kevätsipuli ja kypsennä vielä 1-2 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
3. Aseta salaatinlehden päälle jauhelihaseosta muutama ruokalusikallinen ja nauti!
Resepti: Damndelicious.net / PF Chang’s Chicken Lettuce Wraps
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Brie-parsataskut
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa