Kiinalaisravintola PF Chang'sin suositusta annoksesta mukailtu kotiversio. Kevyttä, nopeaa, herkullista ja helppoa!
- Ruokavalio: Kevyt
Ainekset
- 1 rkl oliiviöljyä
- 400-500 g broilerinjauhelihaa (myös porsas käy)
- 2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
- 1 sipuli, pilkottuna
- 4 rkl hoisin-kastiketta
- 2 rkl soijakastiketta
- 1 rkl riisiviinietikkaa
- 1 rkl tuoretta, raastettua inkivääriä
- 1 tl Sriracha -kastiketta (tai enemmän, jos haluat tulisempaa)
- (1 prk vesikastanjaa pilkottuna)
- 2 kevätsipulia, ohuesti viipaloituna
- suolaa ja pippuria maun mukaan
- 1 lehtisalaatti, kiinankaali tai vastaava
Valmistusohje
1. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi keskilämmöllä, noin 3-5 minuuttia.
2. Sekoita joukkoon valkosipuli, sipuli, hoisin-kastike, soijakastike, riisiviinietikka, inkivääri ja Sriracha. Kypsennä noin 1-2 minuuttia, kunnes sipuli on kuullottunut. Sekoita joukkoon vesikastanjat ja kevätsipuli ja kypsennä vielä 1-2 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
3. Aseta salaatinlehden päälle jauhelihaseosta muutama ruokalusikallinen ja nauti!
Resepti: Damndelicious.net / PF Chang’s Chicken Lettuce Wraps
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.