Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

Broileripyörykät

Kari Aihinen kokkasi helppoja broileripyöryköitä Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden päätösjaksossa. Testaa resepti!

Ainekset

  • 400 gr broilerin jauhelihaa
  • ½ chili
  • Inkivääriä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • Valkosipulia
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Korianteria
  • Persiljaa
  • Voita paistamiseen

Valmistusohje

Broileripyörykät valmistuvat näin:

  1. Nosta broilerin jauheliha kulhoon. Kuori parin sentin mittainen pala inkivääriä ja hienonna se ja chili pieneksi. Mausta broilerimassa chilillä, inkiväärillä ja mustapippurilla. Nypi joukkoon korianteria ja riko kulhoon 1 kananmuna. Lisää suolaa. Kaada kulhoon noin desi kuohukermaa. Sekoita massa tasaiseksi käsillä ja laita valmis taikina lepäämään hetkeksi jääkaappiin.
  2. Kun broilerimassa on levännyt hetken jääkaapissa, Kastele kädet lämpimällä vedellä ja pyöritä massasta pyöryköitä. Nosta valmiit pyörykät leivinpaperille.
  3. Laita pannu kuumenemaan. Kun pannu on kuuma, lisää sille runsaasti voita. Nosta pyörykät pannulle ja heitä joukkoon murskattua valkosipulia ja persiljaa. Kun pullat alkavat kypsyä, käännä levyä pienemmälle. Kääntele pyöryköitä, kunnes ne näyttävät kauniin ruskeilta.
  4. Nauti broileripyörykät esimerkiksi nuudelisalaatin kanssa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja