Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti
Julkaistu
Kari Aihinen kokkasi helppoja broileripyöryköitä Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden päätösjaksossa. Testaa resepti!
Ainekset
- 400 gr broilerin jauhelihaa
- ½ chili
- Inkivääriä
- 1 kananmuna
- 1 dl kuohukermaa
- Valkosipulia
- Mustapippuria
- Suolaa
- Korianteria
- Persiljaa
- Voita paistamiseen
Valmistusohje
Broileripyörykät valmistuvat näin:
- Nosta broilerin jauheliha kulhoon. Kuori parin sentin mittainen pala inkivääriä ja hienonna se ja chili pieneksi. Mausta broilerimassa chilillä, inkiväärillä ja mustapippurilla. Nypi joukkoon korianteria ja riko kulhoon 1 kananmuna. Lisää suolaa. Kaada kulhoon noin desi kuohukermaa. Sekoita massa tasaiseksi käsillä ja laita valmis taikina lepäämään hetkeksi jääkaappiin.
- Kun broilerimassa on levännyt hetken jääkaapissa, Kastele kädet lämpimällä vedellä ja pyöritä massasta pyöryköitä. Nosta valmiit pyörykät leivinpaperille.
- Laita pannu kuumenemaan. Kun pannu on kuuma, lisää sille runsaasti voita. Nosta pyörykät pannulle ja heitä joukkoon murskattua valkosipulia ja persiljaa. Kun pullat alkavat kypsyä, käännä levyä pienemmälle. Kääntele pyöryköitä, kunnes ne näyttävät kauniin ruskeilta.
- Nauti broileripyörykät esimerkiksi nuudelisalaatin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje