Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Broileripyörykät – Kari Aihisen helppo resepti

Julkaistu 04.05.2020 10:22

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Kari Aihinen kokkasi helppoja broileripyöryköitä Kaappaus keittiössä -ohjelman kuudennen kauden päätösjaksossa. Testaa resepti!

Ainekset

  • 400 gr broilerin jauhelihaa
  • ½ chili
  • Inkivääriä
  • 1 kananmuna
  • 1 dl kuohukermaa
  • Valkosipulia
  • Mustapippuria
  • Suolaa
  • Korianteria
  • Persiljaa
  • Voita paistamiseen

Valmistusohje

Broileripyörykät valmistuvat näin:

  1. Nosta broilerin jauheliha kulhoon. Kuori parin sentin mittainen pala inkivääriä ja hienonna se ja chili pieneksi. Mausta broilerimassa chilillä, inkiväärillä ja mustapippurilla. Nypi joukkoon korianteria ja riko kulhoon 1 kananmuna. Lisää suolaa. Kaada kulhoon noin desi kuohukermaa. Sekoita massa tasaiseksi käsillä ja laita valmis taikina lepäämään hetkeksi jääkaappiin.
  2. Kun broilerimassa on levännyt hetken jääkaapissa, Kastele kädet lämpimällä vedellä ja pyöritä massasta pyöryköitä. Nosta valmiit pyörykät leivinpaperille.
  3. Laita pannu kuumenemaan. Kun pannu on kuuma, lisää sille runsaasti voita. Nosta pyörykät pannulle ja heitä joukkoon murskattua valkosipulia ja persiljaa. Kun pullat alkavat kypsyä, käännä levyä pienemmälle. Kääntele pyöryköitä, kunnes ne näyttävät kauniin ruskeilta.
  4. Nauti broileripyörykät esimerkiksi nuudelisalaatin kanssa.

Lisää aiheesta:

Grillietanat tomaatti-yrttikastikkeessaMaapähkinäsalaattiBroileri-pot-au-feu krutonkien keraKana-maapähkinäkeittoHirvipyörykät ja juureskakkuBroileritäytteiset savoijinkaalikääryleet sienten kera
Kaappaus keittiössä -reseptitBroileriNopeat ja helpotKari AihinenPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kaappaus keittiössä -reseptit
  • 14.01.202213:58
    Porsaanlihapata

    Kari Aihisen mureaksi haudutettua porsaan uunilihaa

  • 12.11.202112:19
    Kari Aihinen

    Paahdettu linssi-munakoisokeitto

  • 10.11.202114:54
    Perunat

    Murskatut perunat rosmariinilla – Kape Aihisen helppo ohje

  • 26.10.202113:42
    Kari Aihinen

    Kapen helppo kurpitsapasta

  • 21.10.202111:11
    Grillatut kasvikset

    Grillattu salaatti airfryerissa