Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Kari Aihisen Matinkylän kana (eli thaimaalaisittain Pad kra pao gai)

MTV
Julkaistu 24.11.2017 07:22

MTV LIFESTYLE

Tämä resepti on Savoy- ravintolan suosituin henkilökunnan ruoka. Eikä ihme. Thaimaalaisittain maustettu kana, riisi ja paistettu kananmuna on maukas ja loistava ateria!

4 annosta

  • 1 sipuli
  • nippu kevätsipulia
  • 1 ruukku thai-basilikaa
  • 1-2 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore chilipalkoa
  • 400 g broilerinjauhelihaa
  • seesamiöljyä paistamiseen
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 2 rkl kalakastiketta
  • n. 1 tl sokeria
  • mustapippuria
  • limetin mehua

tarjoiluun

  • keitettyä jasmiiniriisiä
  • 4 paistettua kananmunaa
  • thai-basilikaa

Valmistusohje

Kuori ja suikaloi sipuli. Leikkaa kevätsipuli renkaiksi ja hienonna thai-basilika. Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna ne sekä chilipalko.

Ruskista jauheliha kevyesti paistinpannulla seesamiöljyssä ja ota liha hetkeksi sivuun. Lisää pannulle seesamiöljyä ja kuullota sipuli miltei kypsiksi. Lisää valkosipuli ja chili ja kypsennä minuutin verran.

Sekoita joukkoon kypsä jauheliha, kevätsipulirenkaat ja thai-basilika. Mausta soijakastikkeella, kalakastikkeella, sokerilla ja mustapippurilla (suolaa et tarvitse, koska kala- ja soijakastike ovat suolaisia). Lisää limetin mehu juuri ennen tarjoilua. Tarjoile paistettujen kananmunien ja keitetyn jasmiiniriisin kanssa.

Lisää aiheesta:

Harri Syrjäsen thaimaalainen kanakeittoMasterChef VIP: Korealaista chiliporsasta, gochjuangilla maustettua riisiä ja sesam-papuja – Anna Perhon reseptiThai-maustettu kanapataBroileria itämaisessa kastikkeessaRuijanpallasta thai-riisin kanssaLok Lak
Kari AihinenAasialainen ruokaHuomenta SuomiPääruoatKanaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Kari Aihinen
  • 11.10.202113:42
    Kaappaus keittiössä

    Klassinen bolognesekastike Kari Aihisen tapaan

  • 25.09.201910:16
    Pääruoat

    Kari Aihisen rapeaa kukkakaalia, kukkakaalipyreetä ja satay-kastiketta

  • 05.10.202012:09
    Makaronilaatikko

    Makaronilaatikko Kari Aihisen tapaan eli Pellinkiläinen makaronilaatikko

  • 01.12.201707:24
    Köyhät ritarit

    Kari Aihisen French toast eli ranskalaiset köyhät ritarit

  • 24.11.201707:22
    Aasialainen ruoka

    Kari Aihisen Matinkylän kana (eli thaimaalaisittain Pad kra pao gai)