Helppo arkiruoka alle puolessa tunnissa: "Näin maukkaita lihapullia et ole vielä syönyt"

kanapullat
Thaimaalaiset kanapullat valmistuvat alle puolessa tunnissa! Shutterstock

Tuntuuko, että viikosta toiseen pöydässä pyörivät aina samat reseptit? Arjen kiireiden keskellä ruoka halutaan useimmiten pöytään helposti ja nopeasti. MTV:n toimitus paljastaa parhaat arkiruokareseptinsä, jotka syntyvät alle puolessa tunnissa.

Perinteiset lihapullat maistuvat suomalaisille vuodesta toiseen, mutta välillä niitä kannattaa kokeilla myös hieman uudenlaisella twistillä. Thaimaalaiset kanapullat valmistuvat broilerinjauhelihasta alle puolessa tunnissa! Kyseessä on Vappu Pimiän resepti, jota toimittaja Petra Tuominen hyödyntää kotikeittiössään.

Makuja.fi:n uudessa juttusarjassa esitellään MTV:n toimituksen suosikki-arkiruokareseptejä, jotka on helppo ja nopea valmistaa.

–  Näiden lihapullien ainesosalista saattaa kuulostaa monimutkaiselta tavallisiin pulliin verrattuna, mutta kun kastikkeet ja mausteet löytyvät jo valmiiksi jääkaapista, on resepti todella helppo toteuttaa. Ainekset vain sekoitetaan ja pullat paistetaan pannulla! vinkkaa MTV:n Makuja.fi-ruokasivuston toimittaja Petra Tuominen.

Alkuperäinen resepti on Vappu Pimiän käsialaa ja se on julkaistu Vapun reseptikirja 2 -teoksessa (Cozy Publishing 2015).

Thaimaalaiset kanapullat voi nautiskella esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kera. Niiden kylkeen valmistetaan helppo kastike majoneesista ja srirachasta.

– Lihapullista voi tehdä myös superhyviä leipiä. Puolita pullia paahdettujen patonginpalojen väliin, levitä hieman sriracha-majoneesia mukaan ja lisää täytteitä, esimerkiksi kurkkua ja salaattia. 

– Teen thaimaalaisia kanapullia aina, kun pitää keksiä jotain nopeaa, helppoa ja maistuvaa. Näin maukkaita lihapullia et ole vielä syönyt!

Helpot thaimaalaiset kanapullat

400 g broilerinjauhelihaa
2 rkl kalakastiketta
2 rkl soijakastiketta
1 kananmuna
0,5 dl korppujauhoja
1 limen mehu puristettuna ja kuori raastettuna
1 valkosipulinkynsi pilkottuna
1 sipuli silputtuna
(1 chili silputtuna tai hieman chilijauhetta)
1 nippu korianteria silputtuna
mustapippuria myllystä
öljyä paistamiseen

Lisäksi:
1 dl majoneesia
1 rkl sriracha-kastiketta

Sekoita lihapullan ainekset kulhossa, pyörittele pulliksi tai pihveiksi ja paista pannulla! Tarjoile sriracha-majoneesin ja muiden haluamiesi lisukkeiden kera.

Juttua korjattu 9.10.2017 klo 13.32: Lisätty tieto siitä, että resepti on alun perin Vappu Pimiän.

***

Nachovuoka 1:30

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!