Jos rakastat ruisleipää ja puuroa, tätä Maa- ja kotitalousnaisten hävikkivinkkiä kannattaa testata!
Kuten MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla maanantaina kerrottiin, syyskuussa vietetään perinteiseen tapaan samanaikaisesti hävikkiviikkoa ja leipäviikkoa. Nämä teemaviikot nivoutuvat osin myös yhteen, sillä leipä on yksi yleisimpiä hävikkiin päätyviä raaka-aineita.
Leipomoyritys Vaasanilta muistutettiin, miksi hävikin torjunta erityisesti leivän osalta kannattaa.
– Kun leipä päätyy roskiin, kaikki viljan kasvattamiseksi sekä leivän leipomiseksi ja kuljettamiseksi käytetyt raaka-aineet ja energia on kulutettu turhaan. Kiihtyvä inflaatio ja heikentyvä ostovoima korostavat hävikin torjunnan roolia entisestään, totesi Vaasan Oy:n liiketoimintajohtaja Minna Cousins tiedotteessa.
Cousins muistutti myös, millainen ympäristökuorma yhdestä biojätteeseen heitetystä ruispalaleivästä syntyy.
Lue myös: Ethän heitä leipää roskiin? Moni ei ajattele seurauksia: "Yksikin biojätteeseen heitetty pala ruisleipää aiheuttaa…"
Hävikkiviikko on hyvä heräte jokaiselle
Nyt Maa- ja kotitalousnaiset nostaa esiin hävikin hyödyntämisen mahdollisuudet. Yhdistyksen mukaan hävikkiviikko on hyvä heräte jokaiselle ja mainio tilaisuus kerrata esimerkiksi elintarvikkeiden päiväysmerkinnät.
