1 rkl sinappia + 100 g lenkkimakkaraa + 5 kirsikka- tai miniluumutomaattia
1 rkl punaista pestokastiketta + 50 g lämminsavustettua lohta + 5 kirsikka- tai miniluumutomaattia
Lisäksi
100-150 g juustoraastetta
tuoreita yrttejä tai rucolaa
Valmistusohje
Lämminleipäpelti valmistuu näin:
Laita leipäviipaleet vierekkäin leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Levitä kolmelle leipäviipaleelle vihreää pestokastiketta ja revi päälle grillatusta broilerinkoivesta suikaleita.
Voitele kolme leipäviipaletta smetanalla ja laita päälle Vöneriä.
Voitele kolme leipäviipaletta sinapilla. Viipaloi pinnalle lenkkimakkaraa ja laita päälle kirsikka- tai miniluumutomaatin puolikkaita.
Voitele kolme leipäviipaletta punaisella pestokastikkeella ja laita päälle lämminsavustettua lohta paloina ja ripottele pinnalle puolitettuja kirsikka- tai miniluumutomaatteja.
Ripottele juustoraaste koko komeuden päälle. Lämmitä grillivastuksella muutama minuutti, mikäli haluat juustosta rapeaa. Jos haluat että juusto on pehmeää, pidä uunipeltiä 200-asteessa keskiritilätasolla, kunnes juusto alkaa sulaa. Pursota Vöner-palojen päälle chilimajoneesia ja ripottele leipäviipaleiden päälle tuoreita yrttejä tai rucolaa.
Lämpimät leivät ovat hävikkiruokaa parhaimmillaan. Niihin voit kätkeä jääkaapin ylimääräiset raaka-aineet ja jokainen voi koota oman suosikkinsa. Nämä leivät on ladottu vieretysten siten, että tummat ja vaaleat leipäviipaleet ovat sekaisin. Kokeile erilaisia täytteitä. Näistä jokaisesta riittää aina kolmeen leipäviipaleeseen. Uskallatko ottaa järjestyksessä seuraavan leivän? Millähän se mahtaa olla täytetty?