Leipomoyritys Vaasanilta muistutetaan leipä- ja hävikkiviikolla, miksi leipää ei kannata heittää roskiin.
Kuten jo aiemmin kerroimme, syyskuussa vietetään samanaikaisesti sekä hävikki- että leipäviikkoa. Nämä teemaviikot nivoutuvat osin myös yhteen, sillä leipä on yksi yleisimpiä hävikkiin päätyviä raaka-aineita. Suomalaiset kotitaloudet heittävät vuosittain noin 500 miljoonan euron arvosta ruokaa roskiin.
Lue myös: K-kauppias Harri veti töpselit irti juomakaapeista – keksi myös toisen ovelan sähkönsäästökikan: "Kukaan ei huomaa..."
Paljon menee hukkaan roskiin heitetyn leivän mukana
Leipomoyritys Vaasanilta muistutetaan, miksi hävikin torjunta erityisesti leivän osalta kannattaa.
– Kun leipä päätyy roskiin, kaikki viljan kasvattamiseksi sekä leivän leipomiseksi ja kuljettamiseksi käytetyt raaka-aineet ja energia on kulutettu turhaan. Kiihtyvä inflaatio ja heikentyvä ostovoima korostavat hävikin torjunnan roolia entisestään, toteaa Vaasan Oy:n liiketoimintajohtaja tiedotteessa.