Testasimme helpot sämpylät, joihin sujahtaa nerokas ainesosa: "Äiti, nää on parhaita leipiä ikinä"

sampyla1
Arvaatko näiden herkkusämpylöiden salaisen ainesosan? MTV

Testasimme sämpylöiden leipomista sosekeiton jämistä ja lopputulos yllätti.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla on aiemmin jaettu monenlaisia hävikkivinkkejä. Erityisesti nyt ruoan hintojen noustessa kannattaa jokaisen kiinnittää entistä enemmän huomiota kotikeittiössään syntyvään hävikkiin. 

Syömäkelpoista ruokaa ei missään nimessä kannata heittää roskiin, vaan käyttää pientä luovuutta raaka-aineiden ja annosten jatkojalostamiseen. Esimerkiksi kasvissosekeitot muuntuvat helposti sämpylöiksi! Kokeilimme ohjetta.

Helpot sämpylät sosekeiton jämistä: Kasviskriittinen 5-vuotiaskin rakasti

Käytännössä mikä tahansa kasvissosekeitto voi sopia sämpylöiden raaka-aineeksi. Testasimme sämpylöiden leipomista tällä kertaa ylijääneestä tomaattisesta linssikeitosta. Sosekeiton lisäksi sämpylöiden raaka-aineena käytettiin sämpyläjauhoja, kuivahiivaa, öljyä, siirappia ja suolaa. Jauhoiksi sopivat myös esimerkiksi hiivaleipävehnäjauhot ja joukkoon voi sujauttaa vaikkapa leseitä.

Sämpylöiden leipominen oli todella helppoa ja nopeaa, aikaa meni ainoastaan taikinan ja sämpyläpallojen kohotukseen. Valmiiden sämpylöiden ulkonäkö, koostumus ja maku yllättivät todella positiivisesti. Tomaattinen keitto maistoi juuri sopivan hennosti leivissä.

Mikä parasta, sämpylät maistuivat myös perheen kasviskriittiselle 5-vuotiaalle, joka ei keittoa olisi sellaisenaan syönyt. Sämpylöihin sosekeiton sai kuitenkin helposti "piilotettua".

– Äiti, nää on parhaita leipiä ikinä, 5-vuotias julisti.

Katso myös video: Nerokas kikka leivän voiteluun – oletko hoksannut tätä?

0:33
Katso nerokas voitelukikka.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja