Kuivahtanutta leipää ei kannata heittää roskiin.
Syyskuussa vietetään jälleen kansallista hävikkiviikkoa. Annoimme aiemmin MTV Uutisten Makuja-ruokasivuilla erilaisia vinkkejä hävikin välttämiseen ja kerroimme muun muassa, voiko saman pussin leipiä vielä syödä, jos yksi leivistä on homeessa.
5 tapaa hyödyntää kuivunut leipä:
- Paista lämpimiä voileipiä
- Tee krutonkeja pannulla
- Kokeile itse tehtyä leipägranolaa
- Kokkaa leipäpuuroa tai leipäressua
- Raasta korppujauhoksi
Yksi tapa välttää leipähävikkiä on tietysti leivän pakastaminen, jolloin leipää voi sulattaa ja käyttää vaikka viipale kerrallaan. Jos leipä on kuitenkin jo ehtiny kuivahtaa tai on jo saavuttanut parasta ennen -päivämääränsä, sitä ei välttämättä kannata enää heittää pakastimeen.

