Nyt on helppoa! Nämä kalaherkut valmistat nopeasti juhlapöytään: "Voi yksinkertaisimmillaan nostaa tarjolle sellaisinaan"

shutterstock_542283997
Loihdi kalaherkkuja juhlapöytään. Shutterstock

Pro Kala ry vinkkaa kalaruokia, joita voi tarjoilla vaikka viikonlopun valmistujaisjuhlissa.

Vieläkö mietit valmistujaisjuhlien tarjoiluja? Vinkkasimme aiemmin helppoja kakkuja juhlapöydän kuningattariksi sekä muistutimme Sarin ideoimista nerokkaista ylioppilaslakki-pikkuleivistä.

Juhlapöydässä maistuvat myös pienet suolaiset herkut, kuten nämä Katin näppärät täytetyt crustadit

Nyt Pro Kala ry vinkkaa tiedotteessaan, millaisia kalaruokia juhlapöytään kannattaa kattaa. Vaihtoehdot ovat yhdistyksen mukaan nopeita ja helppoja. 

Jos haluat päästä todella helpolla, tarjoa graavi- ja kylmäsavukalaa

Pro Kala ry muistuttaa, että helpoimpia tarjoiltavia ovat graavit ja kylmäsavuviipaleet.

– Ne voi yksinkertaisimmillaan nostaa tarjolle sellaisinaan, yhdistyksestä vinkataan.

Voit myös rullata viipaleet ruusukkeiksi ja saada siten kaloista hieman näyttävämpiä. Koristeiksi riittävät esimerkiksi tillitupsut ja sitruunaviipaleet.

Pieniä mätileipiä – testaa myös mätidippi

Kalayhdistys vinkkaa, että mätileivät ovat myös helppo tarjoiluvaihtoehto. Leikkaa ruisleivästä suupalan kokoisia viipaleita tai käytä esimerkiksi ruisnappeja. Levitä niiden päälle hieman smetanaa, lusikoi päälle pieni keko mätiä ja viimeistele punasipulihakkeella.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivusto suosittelee myös testaamaan mätidippiä.

Katso Leenan ja Imanin mätidipin ohje: Mätidippi – helppo hittiohje

Helppo ja herkullinen lohitahna sopii moneen

Lohitahna sopii esimerkiksi ruisnappien kanssa tarjottavaksi. Sekoita kypsää lohta tai kirjolohta, esimerkiksi lämminsavustettua tai loimutettua, haarukalla tuorejuuston kanssa meheväksi tahnaksi. Voit lisätä joukkoon myö sitruunamehua ja tilliä. Vieraat voivat levittää tahnaa itse leipien päälle tai voit valmistaa valmiita cocktailpaloja. Koristeeksi käy esimerkiksi ruohosipuli.

Kokeile kalapiirakkaa ja käytä vaikka valmistaikinaa!

Kalapiirakan voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi, joten itse juhlapäivänä ei sen tekemiseen mene aikaa. Oikaise käyttämällä valmista pakastetaikinaa.

Rento ceviche on trendikäs vaihtoehto

Jos tuntuu siltä, että perinteiset cocktailpalat eivät ole sinun juttusi, laita tarjolle cevicheä ja tortillalastuja, Pro Kala ry:sta vinkataan. Kirjolohicevichessä kala raakakypsytetään sitrushedelmien mehulla. Kuutioi kala pieniksi paloiksi ja sekoita sen joukkoon lime- tai sitruunamehua. Kuutioi joukkoon esimerkiksi kurkkua, tomaattia, jalapenoa, punasipulia, mausta tuorella korianterilla ja anna makujen syventyä jääkaapissa ennen tarjoilua.

Nappaa resepti: Lohi-avokadoceviche


Katso video: Lohivoileipäkakku on juhlien klassikkoherkku. Sen voi valmistaa myös kääretortun muotoon!

Voileipäkakku rullan muodossa! Katin loimulohivoileipäkakku valmistuu helposti 1:09
Näin teet rullavoileipäkakun.


Lähde: Pro Kala ry

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!