Lohitahna – superhelppo lisuke lämminsavulohesta
![Copyright: MTV. Photographer: Petra Tuominen. lohitahna](https://im.mtvuutiset.fi/image/7631390/landscape16_9/1600/900/7b6cf26e287410e07f7718eb273fcb80/yJ/lohitahna.jpg)
Monikäyttöinen lohitahna lämminsavulohesta sopii erinomaisesti joulunajan herkutteluun. Täytä paistetut tähtitortut, sivele saaristolaisleivän päälle, napostele ruisnapeista tai herkuttele vaikka croissantin välissä!
Lohitahna
- 500 g lämminsavulohta
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- 1 punasipuli
- ½ rku tuoretta tilliä
- ½ sitruunan mehu
Koristeluun
- Mätiä
Valmistusohje
Lohitahna valmistuu näin:
- Sekoita kulhossa tuorejuusto ja creme fraiche. Lisää lämminsavulohi paloina ja sekoita.
- Pilko sipuli ja hienonna tilli ja sekoita tahnan joukkoon. Mausta sitruunan mehulla.
- Tarjoile lohitahna esimerkiksi paistettujen joulutorttujen täyteenä tai saaristolaisleivän päällä. Lohitahna sopii myös uuniperunoiden täytteeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka