Lohitahna – superhelppo lisuke lämminsavulohesta
Julkaistu
Monikäyttöinen lohitahna lämminsavulohesta sopii erinomaisesti joulunajan herkutteluun. Täytä paistetut tähtitortut, sivele saaristolaisleivän päälle, napostele ruisnapeista tai herkuttele vaikka croissantin välissä!
Lohitahna
- 500 g lämminsavulohta
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- 1 punasipuli
- ½ rku tuoretta tilliä
- ½ sitruunan mehu
Koristeluun
- Mätiä
Valmistusohje
Lohitahna valmistuu näin:
- Sekoita kulhossa tuorejuusto ja creme fraiche. Lisää lämminsavulohi paloina ja sekoita.
- Pilko sipuli ja hienonna tilli ja sekoita tahnan joukkoon. Mausta sitruunan mehulla.
- Tarjoile lohitahna esimerkiksi paistettujen joulutorttujen täyteenä tai saaristolaisleivän päällä. Lohitahna sopii myös uuniperunoiden täytteeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Harri Syrjäsen vodkapasta