Lohitahna – superhelppo lisuke lämminsavulohesta

lohitahna
MTV

Monikäyttöinen lohitahna lämminsavulohesta sopii erinomaisesti joulunajan herkutteluun. Täytä paistetut tähtitortut, sivele saaristolaisleivän päälle, napostele ruisnapeista tai herkuttele vaikka croissantin välissä!  

Lohitahna

  • 500 g lämminsavulohta
  • 200 g ruohosipulituorejuustoa
  • 150 g creme fraichea
  • 1 punasipuli
  • ½ rku tuoretta tilliä
  • ½ sitruunan mehu

Koristeluun

  • Mätiä

Valmistusohje

Lohitahna valmistuu näin:

  1. Sekoita kulhossa tuorejuusto ja creme fraiche. Lisää lämminsavulohi paloina ja sekoita.
  2. Pilko sipuli ja hienonna tilli ja sekoita tahnan joukkoon. Mausta sitruunan mehulla.
  3. Tarjoile lohitahna esimerkiksi paistettujen joulutorttujen täyteenä tai saaristolaisleivän päällä. Lohitahna sopii myös uuniperunoiden täytteeksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.