Lohitahna – superhelppo lisuke lämminsavulohesta
Julkaistu
Monikäyttöinen lohitahna lämminsavulohesta sopii erinomaisesti joulunajan herkutteluun. Täytä paistetut tähtitortut, sivele saaristolaisleivän päälle, napostele ruisnapeista tai herkuttele vaikka croissantin välissä!
Lohitahna
- 500 g lämminsavulohta
- 200 g ruohosipulituorejuustoa
- 150 g creme fraichea
- 1 punasipuli
- ½ rku tuoretta tilliä
- ½ sitruunan mehu
Koristeluun
- Mätiä
Valmistusohje
Lohitahna valmistuu näin:
- Sekoita kulhossa tuorejuusto ja creme fraiche. Lisää lämminsavulohi paloina ja sekoita.
- Pilko sipuli ja hienonna tilli ja sekoita tahnan joukkoon. Mausta sitruunan mehulla.
- Tarjoile lohitahna esimerkiksi paistettujen joulutorttujen täyteenä tai saaristolaisleivän päällä. Lohitahna sopii myös uuniperunoiden täytteeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti