Nerokas mansikkakakku, paras pavlova ja Riitan vegaaninen nakukakku – tässä helpot kakut juhlapöytään!

KSL: Tämän tarjoan vegaanille Riitta
Nakukakku on helppo vaihtoehto juhlapöydän kuningattareksi. Kuvan kakku on vegaaninen. Warner Bros. International Television Production Finland

Mietitkö juhlapöydän tarjoiluja? Herkullisen ja näyttävän kakun voi saada aikaiseksi vähälläkin vaivalla.

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen reseptiarkistosta löytyy herkullisia ja helppoja kakkuvaihtoehtoja juhlapöytään. Nämä kakut valmistuvat vaivattomasti, mutta ilahduttavat taatusti juhlavieraita.

Pavlova on varma (ja gluteeniton) valinta!

Mansikka-raparperipavlova on rapea marenkikakku,  kevään kesän valloittavin leivonnainen. Kuka voisi vastustaa ihanan makeaa kakkua, jonka täytteessä maistuvat kevään ensimmäiset raparperit ja pinnalla makeat mansikat? Pavlovan valmistamisessa voi myös aina oikaista: Yksinkertaisimmillaan tarvitset vain marenkipohjan, kermavaahtoa sekä esimerkiksi tuoreita marjoja.

Täytekakun voi valmistaa myös vuokaan

Mansikkavuokakakku on nopea, helppo ja näyttävä. Leivo tämä nopeasti valmistuva kakku uunipellillä ja kokoa uunivuokaan, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen vinkkaa.

Viiden ainesosan suklaakakku – koristele mielesi mukaan

Tämä helppo suklaakakku valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta. Kokki Teresa Välimäki kutsuu tätä suklaakakkua omaksi bravuurikseen.

– En ole mikään leipuri, leivon jos on pakko, mutta tämä suklainen mutakakku on sellainen, joka on kulkenut matkassani pitkään. Lapsetkin tätä aina toivovat, oli kyse sitten synttäreistä tai ylioppilasjuhlista, Teresa kertoi MTV:lle vuonna 2020.

Suklaakakun voi tarjoilla yksinkertaisesti jäätelön tai kerman kera, tai voit kokeilla myös Teresan laventeli-aprikooseja. 

Vegaaninen kakku? Kyllä onnistuu!

Jos kaipaat vegaanista kakkuohjetta, testaa tämä Koko Suomi leipoo -ohjelmassa nähty luomus. Riitan naked cake eli nakukakku rakentuu kakkupohjasta, tryffelikuorrutteesta, visipilvistä sekä tuoreista marjoista.

Nappaa ohje vegaaniseen kakkuun: Riitan vegaaninen naked cake


Katso myös video pavlovan valmistamisesta:

Raparperi-pavlova – kuka voisi vastustaa Katin ihanan makeaa kesäkakkua? 1:20
Näin valmistat pavlovan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!