Pro Kala ry muistuttaa tiedotteessaan, miten helposti kalaruokia voi valmistaa yhdellä astialla. Testaa vaikka herkullista lohipiirakkaa!
Monet herkulliset ja terveelliset kala-ateriat voi kokata yhden astian taktiikalla, muistuttaa Pro Kala ry. Kun ruoka valmistuu yhdessä astiassa, tiskiä syntyy vähemmän ja arjen kiireet keittiössä helpottavat.
Yhden pannun ruoat eli "one potit" ovat suosittu ilmiö. One pot -ruokaohjeita on jakanut ison liudan muun muassa kokki Harri Syrjänen.
Klassisin yhden astian kalaruoka on tietysti perinteinen kalakeitto. Kalayhdistys vinkkaa, että käytännössä yhdellä astialla, kanamunien vatkaamista lukuun ottamatta, valmistuu kätevästi myös ruokaisa piirakka.
– Aikaa säästyy, kun valitset pohjaksi valmiin pakastetaikinan. Jos seuraavana päivänä on tiedossa kiireitä, tee piirakka valmiiksi edellisenä iltana: maut tiivistyvät yön aikana jääkaapissa, ja piirakkapala maistuu herkulliselta myös kylmänä, yhdistyksestä vinkataan.
