Nyt on helppo ruoka kirjolohesta! Voit oikaista pakastealtaan kautta

kalapiirakka
Ruokaisa lohipiirakka valmistuu käytännössä yhden astian taktiikalla. Pro Kala ry

Pro Kala ry muistuttaa tiedotteessaan, miten helposti kalaruokia voi valmistaa yhdellä astialla. Testaa vaikka herkullista lohipiirakkaa!

Monet herkulliset ja terveelliset kala-ateriat voi kokata yhden astian taktiikalla, muistuttaa Pro Kala ry. Kun ruoka valmistuu yhdessä astiassa, tiskiä syntyy vähemmän ja arjen kiireet keittiössä helpottavat.

Yhden pannun ruoat eli "one potit" ovat suosittu ilmiö. One pot -ruokaohjeita on jakanut ison liudan muun muassa kokki Harri Syrjänen

Klassisin yhden astian kalaruoka on tietysti perinteinen kalakeitto. Kalayhdistys vinkkaa, että käytännössä yhdellä astialla, kanamunien vatkaamista lukuun ottamatta, valmistuu kätevästi myös ruokaisa piirakka. 

– Aikaa säästyy, kun valitset pohjaksi valmiin pakastetaikinan. Jos seuraavana päivänä on tiedossa kiireitä, tee piirakka valmiiksi edellisenä iltana: maut tiivistyvät yön aikana jääkaapissa, ja piirakkapala maistuu herkulliselta myös kylmänä, yhdistyksestä vinkataan.

Testaa ruokaisaa lohipiirakkaa kotona.

Helppo kirjolohipiirakka

500 g ruis- tai ruisperunataikinaa (pakaste)
300 g marinoituja kirjolohisuikaleita
500 g pakastekasviksia
1–2 tl pippuriseosta tai sitruunapippuria
1 tl suolaa
2 munaa
2 dl ruokakermaa
1–2 dl tillisilppua
2 dl juustoraastetta

  1. Anna taikinan sulaa pakkauksen ohjeen mukaan ja kauli tai painele se kämmenellä leivinpaperin päällä vuoan pohjan ja reunojen kokoiseksi. Nosta piirakkapohja leivinpaperin kanssa metalliseen matalaan piirakkavuokaan (halkaisija 30 cm) tai korkeareunaiseen vuokaan (halkaisija 24 cm).
  2. Anna pakastekasvisten sulaa kohmeisiksi. Levitä kasvikset ja kalasuikaleet marinointiliemineen piirakkapohjalle.
  3. Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää joukkoon ruokakerma, tilli, mausteet ja puolet juustoraasteesta. Kaada seos tasaisesti vuokaan. Ripottele päälle loput juustoraasteesta.
  4. Paista 225 asteessa 30–35 minuuttia uunin alimmalla ritilätasolla (keraamisessa vuoassa paistoaika on pidempi). Anna piirakan levähtää hetki. Nosta se varovasti leivinpaperia apuna käyttäen tarjoiluvadille. Poista paperi. (Jos leikkaat piirakkaa pinnoitetussa vuoassa, pohja naarmuuntuu).

Lähde: Pro Kala ry

Videolla: Testaa myös Kati "Hellapoliisi" Jaakosen helppo lohiruoka,

Helppo ruoka lohesta – voit käyttää valmiita kaupan perunoita! 0:56
Helppo ruoka lohesta – voit käyttää valmiita kaupan perunoita!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!