Nyt on helppoa jauheliharuokaa koko perheen makuun – "Tuli ihan superhyvä"
Kokeile näitä helppoja arkiruokia jauhelihasta.
Kuten aiemmin olemme kertoneet, suomalaiset ovat tilastojen valossa todellista jauhelihakansaa. Lihatiedotuksen mukaan puolet maassamme myytävästä tuoreesta lihasta on jauhelihaa ja sen myynnin arvo on noin puolet lihakaupasta.
Suomen suosituimpien arkiruokien joukossa on useampia jauheliharuokia: takuuvarmoja ikisuosikkejä ovat esimerkiksi jauhelihakastike sekä lihapullat.
Mutta mitä muuta helppoa jauhelihasta voisi kokata? Tässä kolme jauheliharuokavaihtoehtoa arkeen.
Harri Syrjäsen lasagnekeitto
MTV3-kanavalta tuttu, muun muassa Kokkisota-ohjelmassa nähty kokki Harri Syrjänen ideoi viime vuonna Instagram-tilillään erilaisia keittoreseptejä seuraajiensa iloksi.
Yksi helpoista arkiruokaohjeista oli on keittoversio klassikkoruoka lasagnesta.
– Lasagne, tämä kaikkien aikojen klasari. Mutta voiko siitä tehdä OnePotin? No todellakin voi ja tuli ihan superhyvä keitto, kokki vakuutti Instagram-julkaisussaan.
Syrjänen kertoi lasagnekeiton yhtälön ratkaisemisessa menneen hetken, mutta lopputulos vakuutti Kokin mukaan sakea keitto on täyttävää, maku taivaallinen ja valmistus helppoa "kuin voikukan kasvatus".
Katso resepti: Harri Syrjäsen lasagnekeitto
Herkullinen italianpata on koko perheen suosikki
Italianpata-ainekset lienevät monille suomalaisille tuttu tuote kauppojen hyllyiltä. Tämän klassikkopastan tavaramerkkejä ovat pätkityt spagetit, jauheliha ja tomaattinen kastike.
Valmispussin valitsemisen sijaan kannattaa joskus testata italianpadan valmistamista itse. Se on nimittäin todella helppoa!
Italianpadan ohjeen loihti ruoka-alan monitaituri, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen.
– Italianpata on mainio arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Voit maustaa ruokaa oman makusi mukaan. Viimeistele tuoreilla yrteillä, Kati vinkkaa.
Italianpata valmistuu myös nopeasti ja parhaimmillaan alle puolessa tunnissa. Kokeile siis klassikkopastan valmistamista kotona!
Huippuhyvä makaronilaatikko: "Samettisen hyvää"
MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen ylivoimaisesti suosituin makaronilaatikkoresepti on televisiosta tutun kokki Kari "Kape" Aihisen pellinkiläinen makaronilaatikko.
Kun makaronilaatikko saa muhia ennen paistamista jääkaapissa yön yli, lopputulos on Kapen mukaan erityisen mehevä.
– Siitä tulee samettisen hyvää. On se vain hemmetin hyvä resepti! Kape ylisti vuonna 2019.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Raparperi-pekoni-vuohenjuustoleivät
-
Ranskankermavaahtoa, karamellisoituja pekaanipähkinöitä ja raparperiremmi
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto