Nyt on helppoa jauheliharuokaa koko perheen makuun – "Tuli ihan superhyvä"

makaronilaatikko

Kokeile näitä helppoja arkiruokia jauhelihasta.

Kuten aiemmin olemme kertoneet, suomalaiset ovat tilastojen valossa todellista jauhelihakansaa. Lihatiedotuksen mukaan  puolet maassamme myytävästä tuoreesta lihasta on jauhelihaa ja sen myynnin arvo on noin puolet lihakaupasta. 

Suomen suosituimpien arkiruokien joukossa on useampia jauheliharuokia: takuuvarmoja ikisuosikkejä ovat esimerkiksi  jauhelihakastike sekä lihapullat.

Mutta mitä muuta helppoa jauhelihasta voisi kokata? Tässä kolme jauheliharuokavaihtoehtoa arkeen.

Harri Syrjäsen lasagnekeitto

0:50
Yllä olevalta videolta voit katsoa, miten helposti Harrin lasagnekeitto valmistuu.

MTV3-kanavalta tuttu, muun muassa Kokkisota-ohjelmassa nähty kokki Harri Syrjänen ideoi viime vuonna Instagram-tilillään erilaisia keittoreseptejä seuraajiensa iloksi. 

Yksi helpoista arkiruokaohjeista oli on keittoversio klassikkoruoka lasagnesta.

– Lasagne, tämä kaikkien aikojen klasari. Mutta voiko siitä tehdä OnePotin? No todellakin voi ja tuli ihan superhyvä keitto, kokki vakuutti Instagram-julkaisussaan

Syrjänen kertoi lasagnekeiton yhtälön ratkaisemisessa menneen hetken, mutta lopputulos vakuutti Kokin mukaan sakea keitto on täyttävää, maku taivaallinen ja valmistus helppoa "kuin voikukan kasvatus".

Herkullinen italianpata on koko perheen suosikki

Italianpata-ainekset lienevät monille suomalaisille tuttu tuote kauppojen hyllyiltä. Tämän klassikkopastan tavaramerkkejä ovat pätkityt spagetit, jauheliha ja tomaattinen kastike.

Valmispussin valitsemisen sijaan kannattaa joskus testata italianpadan valmistamista itse. Se on nimittäin todella helppoa! 

Italianpadan ohjeen loihti ruoka-alan monitaituri, Hellapoliisina tunnettu Kati Jaakonen

– Italianpata on mainio arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Voit maustaa ruokaa oman makusi mukaan. Viimeistele tuoreilla yrteillä, Kati vinkkaa.

Italianpata valmistuu myös nopeasti ja parhaimmillaan alle puolessa tunnissa. Kokeile siis klassikkopastan valmistamista kotona!

Huippuhyvä makaronilaatikko: "Samettisen hyvää"

MTV Uutisten Makuja-ruokasivujen ylivoimaisesti suosituin makaronilaatikkoresepti on televisiosta tutun kokki Kari "Kape" Aihisen pellinkiläinen makaronilaatikko.

Kun makaronilaatikko saa muhia ennen paistamista jääkaapissa yön yli, lopputulos on Kapen mukaan erityisen mehevä.

– Siitä tulee samettisen hyvää. On se vain hemmetin hyvä resepti! Kape ylisti vuonna 2019.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja