Harri Syrjäsen lasagnekeitto

f2527f17-ef42-43cd-9379-0da96f865a31
Lasagnekeitto on mainiota arkiruokaa. Harri Syrjänen

Tv-kokin lasagnekeitto valmistuu helposti ja vaivattomasti.

Ainekset

  • 400 g naudan jauhelihaa
  • 90 g pastaa (lasagnette)
  • 1 sipuli
  • 1 tölkki tomaattimurskaa
  • 2 valkosipulinkynttä
  • kourallinen basilikaa
  • 1 rkl tomaattipyree
  • 1 tl oreganoa
  • 1 l mietoa lihalientä
  • 4 rkl creme fraichea
  • 40 g parmesania
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • mustapippuri myllystä
  • suolaa

Valmistusohje

Näin valmistuu Harri Syrjäsen lasagnekeitto:

  1. Kuori sipuli ja leikkaa ¼-renkaiksi. Pilko valkosipuli siivuiksi. Silppua basilika.
  2. Laita kasariin oliiviöljyä ja ruskista jauhelihaa hetki.
  3. Lisää sipuli ja valkosipuli jauhelihan joukkoon ja jatka ruskistamista, kunnes jauhelihassa on hyvä väri.
  4. Lisää tomaattipyree ja pyöräytä hetki ja kaada kasariin tomaattimurska ja lihaliemi.
  5. Anna kiehahtaa ja lisää pasta ja oregano. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  6. Keittele hiljaa hymyillen 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsä.
  7. Lisää lopuksi basilika. Nosta annos lautaselle ja lisää ruokalusikallinen creme fraichea päälle sekä raasta päälle parmesaania.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja