Julkaistu
Tv-kokin lasagnekeitto valmistuu helposti ja vaivattomasti.
Ainekset
- 400 g naudan jauhelihaa
- 90 g pastaa (lasagnette)
- 1 sipuli
- 1 tölkki tomaattimurskaa
- 2 valkosipulinkynttä
- kourallinen basilikaa
- 1 rkl tomaattipyree
- 1 tl oreganoa
- 1 l mietoa lihalientä
- 4 rkl creme fraichea
- 40 g parmesania
- 0,5 dl oliiviöljyä
- mustapippuri myllystä
- suolaa
Valmistusohje
Näin valmistuu Harri Syrjäsen lasagnekeitto:
- Kuori sipuli ja leikkaa ¼-renkaiksi. Pilko valkosipuli siivuiksi. Silppua basilika.
- Laita kasariin oliiviöljyä ja ruskista jauhelihaa hetki.
- Lisää sipuli ja valkosipuli jauhelihan joukkoon ja jatka ruskistamista, kunnes jauhelihassa on hyvä väri.
- Lisää tomaattipyree ja pyöräytä hetki ja kaada kasariin tomaattimurska ja lihaliemi.
- Anna kiehahtaa ja lisää pasta ja oregano. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Keittele hiljaa hymyillen 12–15 minuuttia, kunnes pasta on kypsä.
- Lisää lopuksi basilika. Nosta annos lautaselle ja lisää ruokalusikallinen creme fraichea päälle sekä raasta päälle parmesaania.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.