Italianpata – helppo klassikkopasta maistuu koko perheelle
Julkaistu
Italianpata on mainio arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Voit maustaa ruokaa oman makusi mukaan. Viimeistele tuoreilla yrteillä.
- Aktiivinen valmistusaika: 20min
- Kokonaisvalmistusaika: 30min
- Annosmäärä: 4 annosta
Ainekset
- 1 sipuli
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
- 400 g jauhelihaa
- ½ tl suolaa
- mustapippuria myllystä
- 400 g tomaattimurskaa
- 4 dl vettä
- 2 dl rakettispagettia tai muuta pastaa
- 200 g pakasteherneitä
- 100 g sulatejuustoa
- tuoretta basilikaa
Lisäksi
- juustoraastetta
Valmistusohje
Italianpata valmistetaan näin:
- Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki.
- Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
- Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kiehauta. Lisää rakettispagetti tai muu pasta.
- Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
- Lisää pakasteherneet ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes pasta on sopivan kypsää. Tarkista maku. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa.
- Tarjoa seuraksi juustoraastetta.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka