Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Italianpata – helppo klassikkopasta maistuu koko perheelle

MTV
Julkaistu 14.01.2022 09:30

MTV LIFESTYLE

Italianpata on mainio arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Voit maustaa ruokaa oman makusi mukaan. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

  • Kokonaisvalmistusaika: 30 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä
  • 2 dl rakettispagettia tai muuta pastaa
  • 200 g pakasteherneitä
  • 100 g sulatejuustoa
  • tuoretta basilikaa

Lisäksi

  • juustoraastetta

Valmistusohje

Italianpata valmistetaan näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki.
  2. Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kiehauta. Lisää rakettispagetti tai muu pasta.
  4. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
  5. Lisää pakasteherneet ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes pasta on sopivan kypsää. Tarkista maku. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa.
  6. Tarjoa seuraksi juustoraastetta.

Lisää aiheesta:

Itkukanapasta – Hannan itkettävän hyvä pastaNacho-jauhelihapaistos ja juustokastikettaHellapoliisin värikäs lihapataAppelsiininmakuinen lohipastaTonnikala-pennevuokaNopea ranskalainen lihapata
Nopeat ja helpotHellapoliisiPääruoatPastat ja nuudelit

Tuoreimmat aiheesta

Nopeat ja helpot
  • 27.10.12:41
    Tomaattikeitto

    Pappa al pomodoro – italialainen tomaattikeitto Sikke Sumarin tapaan

  • 15.10.09:44
    Alkupala

    Hokkaidokurpitsaa ja serranokinkkua

  • 29.8.15:09
    Kasvispyörykät

    Feta-kesäkurpitsapyörykät, tsatsiki ja yrttikasvikset

  • 24.8.08:01
    Uuniomenat

    Uuniomenatrifle

  • 24.8.08:00
    Äyriäispiirakka

    Skagenpiirakka