Italianpata – helppo klassikkopasta maistuu koko perheelle

italianpata-2-211205_Z722284-large
MTV

Italianpata on mainio arkiruoka, joka maistuu koko perheelle. Voit maustaa ruokaa oman makusi mukaan. Viimeistele tuoreilla yrteillä.

  • Aktiivinen valmistusaika: 20min
  • Kokonaisvalmistusaika: 30min
  • Annosmäärä: 4 annosta

Ainekset

  • 1 sipuli
  • 2-3 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl rypsiöljyä tai oliiviöljyä
  • 400 g jauhelihaa
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 400 g tomaattimurskaa
  • 4 dl vettä
  • 2 dl rakettispagettia tai muuta pastaa
  • 200 g pakasteherneitä
  • 100 g sulatejuustoa
  • tuoretta basilikaa

Lisäksi

  • juustoraastetta

Valmistusohje

Italianpata valmistetaan näin:

  1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistokasarissa. Kuullota sipulia ja valkosipulia hetki.
  2. Lisää jauheliha ja paista kauttaaltaan. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  3. Lisää joukkoon tomaattimurska ja vesi. Kiehauta. Lisää rakettispagetti tai muu pasta.
  4. Anna kiehua hiljalleen noin viisi minuuttia.
  5. Lisää pakasteherneet ja sulatejuusto. Kuumenna, kunnes pasta on sopivan kypsää. Tarkista maku. Lisää joukkoon tuoretta basilikaa.
  6. Tarjoa seuraksi juustoraastetta.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!