Nämä ruoka-aineet takaavat paremman unen

hummus

Oletko viettänyt monta yötä lakanoissa pyöriskellen eikä unia vain tule? Monet ruoka-aineet voivat auttaa nukahtamaan nopeammin ja nukkumaan sikeämmin. Vaihda iltapala unta tehostaviin ruokiin ja nuku yösi paremmin.

Poimi vinkit paremman unen iltapalavaihtoehtoihin!

Maito

Lämmin maito on aina liitetty nukkumaanmenoon, ja hyvästä syystä. Maito on täynnä kalsiumia, joka ei ainoastaan rentouta lihaksia, vaan myös säätelee kehon pimeähormoni melatoniinin tuotantoa. Lisäksi maito sisältää serotoniinin esiastetta, joka edistää rentoutumista ja rauhallisuuden tunnetta. Nauti lasillinen maitoa ennen nukkumaanmenoa, tai lasillinen jos heräät keskellä yötä. Parhaan mahdollisen tuloksen saavuttamiseksi juo maito lämpimänä.

Hummus

Tämä Välimeren kikhernetahna ei ole ainoastaan herkullista, vaan se on myös täynnä unta edistävää tryptofaania. Nauti muutama teelusikallinen hummusta täysjyväleivän kera muutama tunti ennen nukkumaanmenoa. Hummuksen avulla saat tasaisen verensokerin, unihormoneja ja rauhoittavaa proteiinia. 

Kirsikat

Kirsikat sisältävät melatoniinihormonia, joka auttaa nukkumaan sikeästi. Kirsikoita kannattaa syödä pari tuntia ennen nukkumaanmenoa. Hyvän unen takaamiseksi kannattaa juoda kirsikkamehua kahdesti päivässä. Erityisen tehokas vaikutus on happamilla lajikkeilla.

Saksanpähkinät

Nämä herkulliset pähkinät sisältävät aminohappo tryptofaania, joka auttaa kehoa tuottamaan unta syventävää ja rauhoittavaa melatoniinia. Pähkinät auttavat tasoittamaan myös kehon omaa nukahtamis-heräämisrytmiä. Syö kourallinen saksanpähkinöitä tunti ennen nukkumaanmenoa, ja nauti hyvistä yöunista. 

Mantelit

Manteli on erinomainen magnesiumin lähde, joka auttaa sinua rentoutumaan. Mantelit sisältävät myös proteiinia, joka pitää verensokerin tasaisena läpi yön. Päivittäin nautittuina mantelit alentavat pahaa kolesterolia, tehostavat aivojen aktiivisuutta ja vahvistavat luita.

Salaatti

Salaatti ei ehkä kuulosta perinteiseltä iltapalalta, mutta monen yllätykseksi se on yksi tehokkaimmista unen laatua parantavista ruoka-aineista. Salaatti, erityisesti romaine salaatti, sisältää lactucariumia, jonka sanotaan syventävän unta. Lactucariumia kutsutaan myös salaatin oopiumiksi, joka lievittää kipua ja rentouttaa. Jos salaatin syöminen juuri ennen nukkumaan menoa ei kuulosta houkuttelevalta, voit hauduttaa salaatista teetä. Kaada kiehuvaa vettä salaatinlehtien päälle ja anna hautua kymmenen minuuttia. Lisää hunajaa tuomaan makeutta.

Juusto

Kuten muutkin maitotuotteet, juusto sisältää kalsiumia, joka lievittää stressiä ja rentouttaa lihaksia. Se myös säätelee kehon melatoniin tuotantoa ja rauhoittaa kehoa. Juusto on kaiken lisäksi käytöltään monipuolinen, juustolaatuja löytyy jokaiseen makuun. Nauti iltaisin muutama juustoviipale ja nuku rauhallisemmin.

Banaanit

Kukapa ei pitäisi banaaneista – ne ovat makeita, helposti mukaan otettavia ja halpoja. Mikä vielä parempaa, ne sisältävät paljon magnesiumia ja kaliumia. Nämä kaksi mineraalia auttavat lihaksia rentoutumaan ja edistävät unen saantia. Nauti banaani tunti tai pari ennen nukkumaanmenoa.

Jasmiiniriisi

Et ehkä usko riisin auttavan nukahtamaan, mutta se on itseasiassa erinomainen keino saada nopeammin unenpäästä kiinni. Se on korkea-glykeeminen ruoka, joka vapauttaa glukoosia verenkiertoon hitaasti, eikä aiheuta äkillisiä verensokerin muutoksia. Jasmiiniriisi pitää aivot ravittuina yötä varten. Jos pieni kulhollinen riisiä ei vetoa sinuun, sekoita joukkoon vähän maitoa ja hunajaa tuomaan makua, sekä tehostamaan unettavaa vaikutusta.

Hunaja

Hunajan sokerit nostavat insuliinitasoa lievästi, päästäen tryptofaanin kulkemaan helpommin aivoihin. Hunaja tuudittaa sinut taianomaisesti rauhalliseen uneen. Syö illalla yksinkertaisesti ruokalusikallinen pelkkää hunajaa, mieluiten ei tyhjään vatsaan. Jos hunaja tuntuu liian makealta, sekoita sitä kamomillateen joukkoon.


MTV LIFESTYLE


LUE LISÄÄ:

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat