Kannattaako nukkumaan mennä nälkäisenä?

jääkaappi, nainen, nälkä
Shutterstock

Päivällisestä on muutama tunti ja olet pian menossa nukkumaan. Sinua kuitenkin hiukoo. Kannattaako syödä vai ei?

News.com.au-sivuston haastattelemien asiantuntijoiden mukaan on parempi mennä nukkumaan nälkäisenä kuin syödä juuri ennen sänkyyn menoa.

– Kuulun vahvasti 'mene nukkumaan nälkäisenä' -leiriin, ravintoasiantuntija Joanna McMillan kertoo.

– Tekee hyvää elimistölle, kun tyhjennät tankin ja sitten tankkaat uudelleen. Jos paastoat yön yli, käytät elimistön hiilihydraattivarannot ja tyhjennät ne, joten aamulla syödessämme paahtoleivän tai murot tai myslit, täydennämme noita varastoja.

Myös ravintoasiantuntija Susie Burrell on samaa mieltä.

– Väittäisin, että yleensä me harvoin olemme todella, todella nälkäisiä. On iso ero siinä, onko todella nälkäinen, niin että voi jo pahoin, ja siinä, että on vain hieman nälkäinen ajatellen, että "Voisinpa syödä keksin nyt", Burrell vertaa eroja.

Syö, kun on todella nälkä

Burrellin mukaan on hyvä olla välillä nälkäinen, sillä se muistuttaa siitä, että syödä pitäisi silloin, kun on todella nälkä ja lopettaa, kun olo on kevyesti kylläinen. Hyvä aika olla ilman ruokaa yöllä on 10–12 tuntia.

– Näen säännöllisesti, kuinka ihmiset syövät myöhään yöllä, heräävät vielä kylläisinä ja jättävät aamupalan väliin. Se tekee huonoa aineenvaihdunnalle eikä ole hyvä kierre, Burrell varoittelee.

Lisäksi Burrell muistuttaa, että myöhään illalla syödyt ruoat harvoin ovat terveellisiä. Harva meistä syö vihanneksia iltayhdentoista jälkeen.

Jos säännönmukaisesti olet nälkäinen päivällisen jälkeen, McMillan muistuttaa, ettet ehkä syö tarpeeksi joko päivällisellä tai ylipäätään päivän aikana. Tällöin kannattaa syödä tukevampi lounas, jotta et tule syöneeksi liian runsasta päivällistä, jonka sulaminen kestää pitkään.

McMillanin mukaan päivällinen kannattaa syödä muutama tunti ennen nukkumaanmenoa.

– Se on hyvä sääntö, josta kannattaa pitää kiinni. Siivoa myös keittiö päivällisen jälkeen, sillä silloin keittiö menee kiinni. Se estää turhan napostelun, jota suurin osa meistä ei tarvitse.

Kysy itseltäsi, oletko todella nälkäinen vai tekisikö sinun vain mieli napostella jotain. Jos syöt "nälkääsi" jäätelöä, sinulla tuskin on oikea nälkä.

LUE MYÖS:

Lähde: News.com.au

MTV LIFESTYLE


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja