Mokkapalat ovat ikisuosikki, mutta miten ja mistä leivonnainen oikein päätyi keittiöihimme?
Mokkapalat ovat yksi Suomen suosituimmista kahvipöytäherkuista. Tilastot paljastavat, että mokkapalojen ohjetta googlataan vuosittain vimmatusti ja leivonnainen on suosittu vuodenajasta riippumatta.
Mokkapalat ovat juurtuneet tärkeäksi osaksi erilaisia myyjäisiä, tapahtumia sekä arjen ja juhlan hetkiä. Mutta miten mokkapalat sitten ovat vakiinnuttaneet tällaisen aseman maassamme?
Lue myös: Tajuttoman hyvät mokkapalat! Tätä raaka-ainetta ei moni ole hoksannut niihin käyttää
Mokkapalojen historia: Miten mokkapalat päätyivät Suomeen?
Hotelli- ja Ravintolamuseon ylläpitämällä Suomi syö ja juo -sivustolla kerrotaan erilaisten leivonnaisten historiasta Suomessa. Moni tänä päivänäkin tuttu leivonnainen päätyi Suomeen 1950-luvulla, kun keittokirjoja suomennettiin runsaasti. Tuolloin luotiin myös uutta suomenkielistä ruokasanastoa – useimmat sanat kääntyivät suoraan ruotsin kielestä.
