Lehti-, torttu- ja voitaikina voivat vaikuttaa tismalleen samanlaisilta, mutta erot raaka-aineissa saavat ne maistumaan hieman erilaisilta.
Oletko joskus harhaillut pakastealtaalla ihmetellen, kuuluuko sinun valita lehti-, torttu- vai voitaikina leipomuksesi pohjaksi?
Valinnan kanssa ei voi mennä kauhean mönkään, mutta taikinat käyttäytyvät hieman eri tavoin ja sopivat tämän takia paremmin tietyn tyyppisiin leivoksiin kuin toiset.
Suurimmat erot taikinoiden välillä ovat niihin käytetyissä rasvoissa sekä maussa.
Lue myös: Kati kehitti nerokkaita täytteitä joulutortuille – Henri Alénkin ylistää: "Tämä on ihan hittikamaa!"
Ohueksi kaulittu lehtitaikina
Lehtitaikina on useimmiten kasvismargariinipohjainen ja sisältää kiistanalaista palmuöljyä, mutta pakastealtaasta löytyy myös palmuöljytön versio.


