Juhlat viikonloppuna? Helppo kakku, paras raparperipiirakka ja muut leivonnaiset – nämä herkut ehdit vielä tehdä

Teresa Välimäen vinkit: Nämä kaksi herkkua lapsikin osaa valmistaa. 6:24 Teresa Välimäen vinkit: Nämä kaksi herkkua lapsikin osaa valmistaa.

Toukokuun viimeisenä viikonloppuna monissa suomalaiskodeissa juhlistetaan muun muassa vastavalmistuneita. Vaikka isot juhlat jäävätkin nyt poikkeusoloista johtuen järjestämättä, voi pienen porukan kesken silti herkutella erilaisilla leivonnaisilla. Nämä juhlapöydän herkut ehdit vielä hyvin tehdä.

Koostimme yhteen MTV:n Makuja.fi-ruokapalvelun suosituimpia makeita leivonnaisia. Joukossa on sekä helppoja kakkuja, mureita pikkuleipiä sekä Suomen suosituin raparperipiirakka. Klikkaa leivonnaisten otsikoita, niin pääset katsomaan reseptin. 

Maisemakahvilan raparperipiirakka – se kaikista paras raparperipiirakka

Suomen suosituin raparperipiirakka on Katariina Pylsyn kesäkahvilasta hitiksi noussut Maisemakahvilan raparperipiirakka. Tämän herkun nimeen monet vannovat ja sanovat sitä Suomen parhaaksi raparperipiirakaksi. 

Pavlova –  kaikkien helppojen kakkujen äiti

Pavlova lienee yksi helpommista kakuista, sillä sen valmistuksessa pystyy oikaisemaan. Marenkipohja päälle levitetään kermavaahtoa ja pavlova koristellaan esimerkiksi tuoreilla marjoilla. Marenkipohjan voi ostaa myös valmiina kaupasta, jolloin ei oikeastaan vaadita muuta leivontaa kuin kerman vatkaaminen. 

Helppo marja-marenkikakku Teresa Välimäen tapaan

Tämän helpon marja-marenkikakun osaa lapsikin tehdä! Kokeile Teresa Välimäen reseptiä. Tämä gluteeniton kakku on kuin pavlova, mutta sitä tuunataan vielä mascarponella. 

Britakakku on kesäkakkujen kuningatar

Britakakku on monelle ehdoton kesäkakku ja sitä voisikin kutsua kakkujen kuningattareksi. Britakakussa yhdistyy maukas kakkupohja, marenki, kermavaahto ja marjat. 

Vanhanajan Rex-kakku on herkullinen ikiklassikko

Rex-kakku on vanhanajan kakku, jota valmistettiin kun uunia ei ollut käytössä.Tämä kakku on riittoisaa, sillä se on makeaa ja pienikin pala riittää tarjottavaksi. Voit maustaa seosta makusi mukaan erilaisilla leivontamausteilla tai rouhituilla karamelleilla tai vaikka toffeella. 

Kinderkakku, jota voit tehdä ympäri vuoden

Vaikka pääsiäinen menikin jo, supersuosittua Kinderkakkua voi leipoa ympäri vuoden. Tämä helppo kakku on suklaanystävien varma hitti. 

Miljonäärin murotaikinaneliöt – luksuskeksit, joita et voi vastustaa

Miljonäärin murotaikinaneliöt valmistuvat helposti. Murotaikinapalat saavat vastustamattoman täytteen kondensoidusta maidosta ja kuorrutteen maitosuklaasta.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!