Joko testasit? Nannan resepti täydellisiin mokkapaloihin: "Käsittämättömän helppotekoinen ja mielettömän mehevä"

7:58 Hasselpähkinäpavlova

Kaikki äitini reseptit -ruokabloggaaja, MTV:n Makujen aamu -ohjelmastakin tuttu ruokabloggaaja Nanna Rintala jakoi reseptin lohturuokien kuningattareen, täydellisiin mokkapaloihin. 

Videolla: Nanna Rintala valmisti vuonna 2017 hasselpähkinäpavlovan Makujen aamu -ohjelmassa

Nyt jos koskaan tarvitaan lohturuokaa, ja mikä olisikaan klassisempi ja herkullisempi leivonnainen kuin mokkapalat! Ruokabloggaaja Nanna Rintala vinkkasi alkuvuodesta reseptin, jonka erinomaisuudesta kertoo yllättyneensä itsekin. 

–  Voikos tämän helpommalla enää päästä? No ei voi! Tämä suklaapiirakka tai suklaapalat tai suklaaruudut, mikä niiden kutsumanimi nyt ikinä onkaan, on käsittämättömän helppotekoinen ja mielettömän mehevä. Se näyttää hyvältä, maistuu hyvältä ja on tekotavaltaan yksinkertainen, helppo ja nopea, eli pitää sisällään kaikki mun ruuanlaiton ykkösadjektiivit, Rintala kirjoittaa blogissaan.

Rintala leipoi ensin tavallisia suklaaruutuja, kunnes keksi lisätä kuorrutteeseen myös kahvia. Näin syntyi täydellinen mokkapalaresepti.

– Vaikka mokkapalat on niin supersuosittu ja helppo leivonnainen, niin aika usein onnistun tekemään niistä kuivia ja littanoita. Tämä oli kuitenkin todella hyvä resepti, liekö syy jogurtissa vai missä.

"Itsekin sain apua mokkapalaongelmiini"

Rintala leipoi suklaaruudut jo pari viikkoa sitten, ennen koronakriisin todellista puhkeamista Suomessa. Silloin hän vielä ajatteli, ettei ketään varmaan kiinnosta sen kummemmin näinkin perinteinen resepti.

– Nyt kun ihmiset on kotona olosuhteiden pakosta, niin tällaiset vanhat reseptit ovatkin kullanarvoisia. Ajattelin, että kyllä nyt pitää laittaa hyvä kiertämään, kun itsekin sain apua tästä mokkapalaongelmiini, Rintala kertoo MTV:lle. 

Hän jakoi mokkapalavinkkinsä myös Facebookin suosittuun leivontaryhmään:

– Tämä resepti missä kaakao, voi ja vesi ensin sulatetaan, sitten lisätään kuivat aineet ja lopuksi munat ja jogurtti tai piimä (kohotus soodalla) on ihan täydellinen. Lienee kiertänyt leipojien keskuudessa jo vuosikymmenet, muttei vaan löytänyt mun tupaan koskaan, Rintala kirjoitti. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja