Tajuttoman hyvät mokkapalat! Tätä raaka-ainetta ei moni ole hoksannut niihin käyttää

Veriappelsiinimokkapalat
Testaa mahtavat veriappelsiinimokkapalat! Satokausikalenteri

Perinteiset mokkapalat ovat kuuluneet suomalaisten leivonnaissuosikkeihin jo vuosikymmenten ajan. Näitä klassikkoleivonnaisia voi kuitenkin tuunata entistä herkullisimmaksi monella eri tavalla. 

Elintarvikeyritys Lejos on julistanut vuoden 2022 mokkapalavuodeksi ja valinnut mokkapalalähettilääksi ruokaa rakastavan mediapersoonan Hanna Sumarin.

– Rakastan herkkuja ja haasteita. Kun syön herkkuja, syön vain sellaisia, joiden kalorit kannattaa ottaa vastaan. Kun leivon, leivon rakkaudella hyvää, mutta vaikeaa sen ei tarvitse olla, Hanna Sumari sanoo tiedotteessa.

Mokkapalat veriappelsiineilla hurmaavat

Mukana Mokkapalavuodessa on myös kasvisten puolestapuhuja Satokausikalenteri. Satokausikalenterin sivuilla vinkataan nyt mahtava mokkapalaresepti, jonka raaka-aineena käytetään todellista yllättäjää.

– Keikauskakut olivat aikoinaan kuumaa huutoa ja silloin niiden pääosassa olivat säilykeananakset ja -kirsikat. Nyt keikauskakku tekee paluun mokkapalojen muodossa ja mukana on sesongin parhaat sitrushedelmät: tämän reseptin tähti onkin veriappelsiini, Satokausikalenterista kerrotaan.

Appelsiinin ja suklaan klassinen yhdistelmä toimii mokkapaloissa täydellisesti. Valmiista mokkapaloista tulee hieman tavanomaista korkeampia, joten leivontaan kannattaa Satokausikalenterin mukaan käyttää korkeareunaista vuokaa. 

– Veriappelsiinien sijaan voit myös käyttää puoliveriappelsiineja tai perinteisiä appelsiineja. Kaikista vaihtoehdoista tulee yhtä herkullinen lopputulos!

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat