Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Tajuttoman hyvät mokkapalat! Tätä raaka-ainetta ei moni ole hoksannut niihin käyttää

Testaa mahtavat veriappelsiinimokkapalat!
Testaa mahtavat veriappelsiinimokkapalat!Satokausikalenteri
Julkaistu 28.01.2022 16:54

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Perinteiset mokkapalat ovat kuuluneet suomalaisten leivonnaissuosikkeihin jo vuosikymmenten ajan. Näitä klassikkoleivonnaisia voi kuitenkin tuunata entistä herkullisimmaksi monella eri tavalla. 

Elintarvikeyritys Lejos on julistanut vuoden 2022 mokkapalavuodeksi ja valinnut mokkapalalähettilääksi ruokaa rakastavan mediapersoonan Hanna Sumarin.

– Rakastan herkkuja ja haasteita. Kun syön herkkuja, syön vain sellaisia, joiden kalorit kannattaa ottaa vastaan. Kun leivon, leivon rakkaudella hyvää, mutta vaikeaa sen ei tarvitse olla, Hanna Sumari sanoo tiedotteessa.

Mokkapalat veriappelsiineilla hurmaavat

Mukana Mokkapalavuodessa on myös kasvisten puolestapuhuja Satokausikalenteri. Satokausikalenterin sivuilla vinkataan nyt mahtava mokkapalaresepti, jonka raaka-aineena käytetään todellista yllättäjää.

– Keikauskakut olivat aikoinaan kuumaa huutoa ja silloin niiden pääosassa olivat säilykeananakset ja -kirsikat. Nyt keikauskakku tekee paluun mokkapalojen muodossa ja mukana on sesongin parhaat sitrushedelmät: tämän reseptin tähti onkin veriappelsiini, Satokausikalenterista kerrotaan.

Appelsiinin ja suklaan klassinen yhdistelmä toimii mokkapaloissa täydellisesti. Valmiista mokkapaloista tulee hieman tavanomaista korkeampia, joten leivontaan kannattaa Satokausikalenterin mukaan käyttää korkeareunaista vuokaa. 

– Veriappelsiinien sijaan voit myös käyttää puoliveriappelsiineja tai perinteisiä appelsiineja. Kaikista vaihtoehdoista tulee yhtä herkullinen lopputulos!

Nappaa ohje: Satokausikalenterin veriappelsiinimokkapalat

Lue myös: Salla tuunasi aivan tavalliset mokkapalat uskomattoman upeaksi herkuksi yksinkertaisella tavalla: "Pitäisi onnistua keneltä vain"

Lisää aiheesta:

Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistäHelppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvitaAnun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavatTorttutaikinaa, lehtitaikinaa vai voitaikinaa? Paras valinta joulutorttuihin
LeivontaSuklaaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Leivonta
  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • 1.12.17:01
    Huomenta Suomi

    Helppo resepti suklaakekseihin – kananmunaa ei tarvita

  • 26.11.18:55
    Jouluruoka

    Anun nerokas ratkaisu joulutorttuihin: "Maailmaa mullistava"

  • 25.11.15:34
    Joulu

    Superkätevä tapa tehdä joulutortut: "Lopputulos on tosi hyvä!"

  • 24.11.16:45
    Ruoka

    Lettuohje, jonka kaikki haluavat: Mäkisen mummon prätsykät hurmaavat