Mokkapalat
Julkaistu
(Päivitetty )
Mokkapalat maistuvat kaikille! Parhaat mokkapalat valmistuvat tällä Hellapoliisin mokkapalaohjeella. Mokkapalat ovat helppo ja nopea leivonnainen kahvipöytään, lastenkutsuille ja muihin herkutteluhetkiin.
- Aktiivinen valmistusaika: 30min
- Kokonaisvalmistusaika: 45min
- Annosmäärä: 1 pellillinen
Mokkapalat (uunipellillinen, noin 25 annosta)
- 3 munaa
- 3 dl sokeria
- 4 dl vehnäjauhoja
- ½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
- 2 tl leivinjauhetta
- 1 tl vaniljasokeria
- 1 ½ dl maitoa
- 1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia
Mokkapalojen kuorrute
- 300 g tomusokeria
- ½ dl kaakaojauhetta
- 2 rkl sulatettua voita tai margariinia
- n. 4 rkl vahvaa kahvia
Pinnalle
- strösseleitä
Valmistusohje
Mokkapalat, ohje:
- Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
- Lisää maito ja sulatettu voi tai margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista mokkapalojen kuorrute:
- Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää hieman tomusokeria. Paksua kuorrutetta voit ohentaa puolestaan kahvilla.
- Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle värikkäitä strösseleitä.
- Leikkaa annospaloiksi ja herkuttele!
Katso myös: Näin valmistuvat Amadan joulumokkapalat!
Amandan joulumokkapalat – näitä on kokeiltava!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Pika bébét
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti