Mokkapalat ovat klassikko! Tämä mokkapalaohje on helppo ja takuuvarma.MTV
Julkaistu 06.09.2013 12:19(Päivitetty 04.09.2023 08:10)
Kokonaisvalmistusaika: 45 min
Aktiivinen aika: 30 min
Annosmäärä: 1 pellillinen
Mokkapalat (uunipellillinen, noin 25 annosta)
3 munaa
3 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa
1 dl (100 g) sulatettua voita tai margariinia
Mokkapalojen kuorrute
300 g tomusokeria
½ dl kaakaojauhetta
2 rkl sulatettua voita tai margariinia
n. 4 rkl vahvaa kahvia
Pinnalle
strösseleitä
Valmistusohje
Mokkapalat, ohje:
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita varovasti.
Lisää maito ja sulatettu voi tai margariini. Sekoita taikina tasaiseksi ja levitä reunalliselle, leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista 225 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Valmista mokkapalojen kuorrute:
Mokkapalat maistuvat kaikille! Parhaat mokkapalat valmistuvat tällä Hellapoliisin mokkapalaohjeella. Mokkapalat ovat helppo ja nopea leivonnainen kahvipöytään, lastenkutsuille ja muihin herkutteluhetkiin.
Mittaa kulhoon tomusokeri, kaakaojauhe, sulatettu voi ja kahvi. Sekoita tasaiseksi. Jos kuorrute tuntuu löysältä, lisää hieman tomusokeria. Paksua kuorrutetta voit ohentaa puolestaan kahvilla.
Levitä kuorrute lämpimän torttulevyn pinnalle ja ripottele päälle värikkäitä strösseleitä.
Leikkaa annospaloiksi ja herkuttele!
Katso myös: Näin valmistuvat Amadan joulumokkapalat!
3:05Amandan joulumokkapalat – näitä on kokeiltava!