"Karjalanpiirakan" voi leipoa myös uuteen muotoon.
Juttu on julkaistu ensimmäisen kerran marraskuussa 2024.
Sosiaalisen median ruoanlaittoryhmissä on ihasteltu näppärää "karjalanpiirakkaa". Suosikkiherkun valmistuksessa voi nimittäin hieman oikaista, jos haluaa enemmän täytettä ja vähemmän rypytystä.
Koska aidon ja alkuperäisen karjalanpiirakan muoto ja valmistustapa on tarkoin nimisuojattu, ei tätä versiota saa virallisesti karjalanpiirakaksi kutsua. Oikeaoppinen nimitys on siis peltiriisipiirakka tai lainausmerkeillä "karjalanpiirakka".
Oman versionsa peltiriisipiirakasta teki vuonna 2024 muun muassa Maarit Tukiainen.
– Siitä se ajatus sitten lähti, kun mies ei ollut muistanut kaupasta ostaa leipää ja nälkäiset teinit oli vailla iltapalaa. Lähimpään kauppaan matkaa seitsemän kilometriä ja jääkaapissa oli eilisen riisipuuron tähteet, Tukiainen kertoi Facebookin ruoanlaittoryhmässä.



